Hra o senátorský trůn: Trikolóra chce spalovnu

Nikdo je v parlamentních volbách nevolil, přitom už mají své poslance. Podobně jako odpadlíci z KDU-ČSL založili v Poslanecké sněmovně TOP 09, zběhové z řad občanských demokratů mají Trikolóru. Do letošních senátních voleb na Přerovsku prý nezasáhnou. Původně jsme proto chtěli psát o jiných bezvýznamných partajích, ovšem téma spalovny a převlékání kabátů v Přerově je natolik mimořádné, že se na Trikolóru přece jen letmo podíváme.

Podporovatel a současně odpůrce spalovny v Přerově a sběratel stranických legitimací, pan Pospišilík z Přerova na fotce z roku 2014. Tentokrát na plakátu SPO. Zdroj: Internetové stránky Strany práv občanů.

Ačkoliv to pan politik Václav Klaus mladší popírá, Trikolóra je trucpodnik ODS jako vyšitý. Čím víc to bude odmítat, tím víc to potvrzuje. Jeho snaha odčerpat voliče Babišovi nebo Okamurovi je ovšem stejně tak beznadějná, jako zbavit se nálepky uraženého potomka šikovnějšího a vlivnějšího otce.


Trucpodnik ODS se zjevil odnikud

I když je nikdo za Trikolóru nezvolil, mají tito původem v Praze ódéesáčtí dezertéři v Přerově hned čtyři (!) lidi v zastupitelstvu . Pro jejich místního šéfa Radka Pospišilíka jde už o několikáté politické angažmá. Pospišilík dokonce střídá stranické legitimace a své podporovatele častěji než Jitka Seitlová (ODA, podpora Strana Zelených,  aktuálně zase KDU-ČSL atd.), a to už – uznejte sami – je co říct.  

V přerovském zastupitelstvu není činnost lidí z Trikolóry skoro vidět. Nepřichází s ničím konstruktivním, netvoří, ale ani neboří - nejsou totiž výrazní ani jako opozice. Jediný, kdo z Trikolóry reálně zasáhl do přerovského komunálního panoptika, je regionální hvězda Zuzana Majerová Zahradníková, bývalá členka ODS, která je kromě neustálého vybízení jít s ní někam na pivo pro Přerov zajímavá tím, že přeskočila ve volbách Michala Záchu (ODS), který teď dělá „jenom“ náměstka přerovského primátora. To je asi kromě populistických řečí všechno.  


Nechtěli a chtějí spalovnu

„Nechceme v Přerově dalšího znečišťovatele. Proto jsme proti výstavbě spalovny. Dopravou odpadků do spalovny by se zvýšil počet pohybujících se nákladních aut ve městě, a to je nepřípustné…,“ řekl Radek Pospišilík před volbami v roce 2014 pro Stranu práv občanů (SPO).  

„…takže by neměl být problém zařízení postavit. Hlavní ale je, že při současných cenách by občané neplatili za gigajoule tepla víc než 478 korun. Stali bychom se v tomto ohledu nejlevnějším městem,“ řekl Pospišilík v roce 2020 pro iDnes.cz.

Ano, vážení čtenáři, miliarda sem, miliarda tam. Argumenty z roku 2014 se ztratily, jakmile je někde vidina stomiliónových částek, tak se názor rychle mění... A to nepočítáme další faktory jako je francouzská Veolia, která chce za stovky milionů modernizovat svou teplárnu novým multipalivovým kotlem (na odpad). A to nepočítáme snahy Olomouckého kraje založit a rozjet vlastní odpadářskou firmu... Zkrátka Přerov navždy! 

Shrnuto a podtrženo, Trikolóra by se měla sebrat a postavit někoho do podzimním senátních voleb. Tím člověkem by neměl být nikdo jiný než Radek Pospišilík. Aspoň by se do závodního pelotonu o Senát dostala pořádná porce bizáru. Volbu pana Pospišilíka bychom pak ze srdce a upřímně doporučili všem recesistům, třeba těm, kteří jsou už unaveni volit Pravý blok Petra Cibulky.


Radek Pospíšilík (aktuálně zrovna Trikolóra)

Výhody v boji o Senát: 

• aktuálně je členem parlamentního hnutí Trikolóra

• má pevné jádro voličů, kterým je úplně jedno, jaký politický dres zrovna oblékl

• dříve bojoval proti záměru výstavby spalovny v Přerově


Nevýhody v boji o Senát:

• nikdo do něj nebude investovat, protože se neví, kam přeběhne po volbách

• i kdyby byl zvolen, podobně jako jiní kandidáti marginálních stran sám v Senátu moc věcí neprosadí

• prosazuje nepopulární zařízení na spalování odpadků v Přerově


PŘÍŠTĚ: Radikálové SPD  


Minulé díly:

STAN, čtěte ZDE

TOP09, čtěte ZDE

KSČM, čtěte ZDE

KDU-ČSL, čtěte ZDE

Piráti, čtěte ZDE

ČSSD, čtěte ZDE

ODS, čtěte ZDE

ANO 2011, čtěte ZDE




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker