Seitlová: Křeček ji nebere, kandiduje do Senátu

Jakmile se ombudsmanem stal Stanislav Křeček, naděje senátorky Jitky Seitlové na návrat do funkce zástupkyně ombudsmana v Brně definitivně zhasly. Seitlová tak ohlásila zase další svou kandidaturu do Senátu. Volby do horní komory Parlamentu České republiky jsou letos na podzim.

Opakovaně zvolená senátorka a dříve také zástupkyně ombudsmana Jitka Seitlová. Zdroj foto: Blesk.cz

Cesta do Brna uzavřena. Naděje do Prahy zůstává

Jak nedávno v sérii článků o kandidátech do Senátu upozornil Přerovský Rej, šance Jitky Seitlové (dříve ODA, aktuálně v klubu KDU-ČSL) na dobře placené místo zástupkyně ombudsmana v Brně jsou minimální. Na tuto pozici jí zhasly veškeré naděje díky prezidentu Miloši Zemanovi. Ten je známý tím, že nepodporuje "pravdoláskaře" a "kavárnu" a tak se ani od něj nedalo čekat, že by podpořil na nového ombudsmana někoho z těchto politických zátok (přečtěte si zajímavosti v článku Hra o senátorský trůn: KDU-ČSL slibem neurazí).

Volba Stanislava Křečka ombudsmanem to potvrdila. Tím se okamžitě zhatily už bez toho pochybné šance Jitky Seitlové, že se vrátí do brněnského úřadu. Přerovský Rej dříve napsal: "U Seitlové je riziko, že pokud se nevrátí do Brna pomáhat ombudsmanovi, tak bude příští rok na podzim znovuzvolena a zase šest let dřít jako kůň v senátu (základní plat poslance a senátora bez příplatků a náhrad činí 82 400 korun)". 


Seitlovou podpoří slepenec malých stran

Seitlová, bývalá zástupkyně brněnského ombudsmana, která kromě zaměstnání v Senátu v Praze je členkou zastupitelstva Olomouckého kraje, o sobě prohlašuje, že „hájí úctu k člověku a právo na straně spravedlnosti“. Nedávno potvrdila, že do senátních voleb půjde zase. Tentokrát si nevezme dres zkrachovalé partaje ODA, ale jde si pro dalších šest let tvrdé dřiny v Praze s podporou slepence KDU-ČSL a Zelených, jako v minulých volbách.

Seitlová se honosí také tím, že podporu získala od STAN a TOP 09. Druhá jmenovaná strana TOP 09 je spojena se jménem Miroslava Kalouska. Dnes této politické straně podporující Jitku Seitlovou šéfuje paní se dvěma příjmeními, Markéta Pekarová Adamová, která je známá také tím, že má na ruce vytetována jména své rodiny. Na tom by nebylo nic neobvyklého, kdyby to neměla vytetováno arabsky. Jak sama tvrdí, prý se jí to jen vizuálně líbí. 

Seitlová o sobě říká, že se nadále bude snažit bojovat proti suchu a prosadí i dokončení úseků dálnic na Přerovsku. Stačí přitom přesvědčit jen pár věrných, účast ve volbách do Senátu je tradičně velmi nízká. Podle expertů však tentokrát nemusí mít Seitlová cestu do Senátu tak jednoduchou. Voliči mohou kriticky hodnotit, že její dlouhodobé působení v Senátu  (kde byla zvolena už dvakrát, v roce 1996 a 2014) nic hmatatelného Přerovsku nepřineslo a budou chtít po dlouhých letech změnu. 


ODS posílá do hry doktora

Potvrdily se také informace Přerovského Reje ze zákulisí místní politiky. Do boje o senátorskou židli ODS nevyšle politického benjamínka Petra Koubu, současného náměstka přerovského primátora. O Senát bude bojovat Tomáš Kocourek. Ten by jako primář přerovské nemocnice mohl přitáhnout hlasy už díky svému titulu „MUDr.“, na který voliči slyší spolehlivě, bez ohledu na stranickou příslušnost. Kocourek je dosud nevýrazná osoba a jeho hlavní devízou jsou zástupy pacientů a česká volební specialitka: „kdo je schopný lékař, bude i schopný politik, tak tomu to hodím“ (více najdete v článku Hra o senátorský trůn: zůstane ODS bezradná?). 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker