Farmářské trhy v květnu nebudou. Na minulých prodejci prodělali, lidé si na Horňák nezvykli

Květnové farmářské trhy se v Přerově neuskuteční. Důvodem jejich zrušení je fakt, že dubnové trhy skončily pro prodejce fiaskem – neprodali to, co běžně. Trhy se konaly vždy na Masarykově náměstí, jenomže tam od začátku roku probíhá náročná rekonstrukce magistrátu, proto byly přemístěny na náměstí Horní. Na nové tržní místo si ale Přerované nezvykli.

Foto zdroj: prerov.eu

„Rozhodli jsme se, že nebudeme prodejcům prohlubovat ztrátu, takže květnové trhy se ruší. Ty červnové budou ještě na Horňáku, pak budeme jednat o tom, zda probíhající stavební práce budou už v takové fázi, aby se na podzim mohly trhy vrátit na tradiční místo,“ informoval primátor Přerova Petr Vrána.

Farmářské trhy pořádá Přerov s Agrární komorou už osmým rokem. Letos poprvé se konaly dvakrát v březnu a jedenkrát v dubnu na Horním náměstí – a k této změně vedl logický argument. „Na Masarykově náměstí je kvůli rekonstrukci zvýšena prašnost a hluk,“ shrnul důvody přemístění primátor Vrána. Jenže nakupujících přicházelo k zámku málo. Jana Neradilová z Okresní agrární komory v Přerově celou situaci zhodnotila slovy: „Prodejci tam postávali a neprodávali. Myslela jsem si, že si všichni zvyknou na nové komornější prostředí, ale nepomáhá nic. Na TGM byly fronty u vlčnovských koláčků nebo u dalších pekařů, teď odváželi výrobky zpátky – nešťastní, že promarnili celý den, a ještě prodělali na benzínu. Starší návštěvníci si stěžují, že je to do kopce, jsou tam kočičí hlavy, nerovný terén a jim se tam špatně chodí.“ Trhy, které se měly konat 9. května, se z tohoto důvodu proto konat nebudou. „Aby ale Přerované, kteří jsou ochotni akceptovat Horní náměstí, nepřišli ani o ty červnové, podařilo se dohodnout s prodejci, že alespoň 13. června podle plánu přijedou a nabídnou své tradiční zboží – od potravin až po rukodělné výrobky,“ řekla vedoucí Kanceláře primátora Daniela Novotná.

V průběhu prázdnin se farmářské trhy nekonají – a ty s datem 12. září, 10. a 24. října, by už v ideálním případě měly být zpět na svém tradičním místě.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
TV Morava
INZERCE
podlahy poker