Začíná hlasování o filmy, které budou promítány v letním kině. V nabídce jich je deset

Přerovské letní kino Po setmění vstupuje do své druhé sezony. Je mobilní, takže se jeho promítací místo mění – a už vloni si lidé sledování příběhů pod širým nebem oblíbili. Letos bude „tour“ kina pokračovat a diváci si mohou od 25. dubna do 15. května svým hlasováním na webu města vybrat čtyři filmy z deseti nabídnutých, které by chtěli vidět. „Vloni si Přerované přáli spolupodílet se na výběru, proto jsme pro ně připravili anketu a budeme se řídit jejich přáním,“ řekl primátor města Petr Vrána. Promítat se bude každou prázdninovou středu a filmové plátno se rozbalí celkem devětkrát.

Foto: Ilustrační obrázek

„Pět filmů jsme vybrali my. Už dnes víme, že diváci uvidí hity jako Sex ve městě, Sex ve městě 2, Osvícení, Oppenheimer a Pulp Fiction: Historky z podsvětí,“ shrnula vedoucí kina Hvězda Svatava Měrková. A výběr dalších čtyř filmů bude v režii diváků, kteří mohou v hlasovacím systému na webu města rozhodovat o těchto deseti filmech: Matka v trapu, Její tělo, Krvavý Johann, Pět nocí u Freddyho, Gump – jsme dvojka, Prázdniny s Broučkem, Valerian a město tisíce planet, Mrtvá nevěsta Tima Burtona, Tajemství a smysl života a Jedeme na teambuilding. „Každý hlasující má k dispozici čtyři hlasy – vždy jeden hlas pro jeden film. Oblíbený film vybere tlačítkem +, tlačítkem – svou volbu může zrušit,“ vysvětlila systém marketérka magistrátu Jana Pivodová. Anketu najdou zájemci na tomto odkazu: HLASOVAT

Až bude jasné, pro které filmy se přerovští diváci rozhodli, bude zveřejněn program. Už dnes se ví, že se stejně jako vloni bude promítat v Michalově, na Laguně a v Předmostí. Jisté je také to, že se zdraží – zatímco vloni stála vstupenka padesát korun, letos to bude stovka. „Náklady na promítání nejsou nejnižší, zaplatit musíme také pracovníky, kteří se starají o obsluhu. Vloni byla cena víc symbolická, protože jsme s kinem, které vzešlo z přání občanů v rámci participativního rozpočtu města, teprve začínali,“ konstatoval ředitel Kulturních a informačních služeb města Přerova Jaroslav Macíček.


Vloni na projekce dorazilo na šest stovek platících návštěvníků. Promítnuty byly filmy Top Gun, Top Gun Maverick, Zrodila se hvězda, Padesát odstínů šedi a Gump – pes, který naučil lidi žít. Na vstupném se vybrala částka 30 400 korun.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
TV Morava
INZERCE
podlahy poker