Nebezpečné místo pro přecházení v ulici Velké Novosady uzavřely betonové zátarasy

Nepřecházejte vozovku na čtyřproudové silnici v ulici Velké Novosady – s touto výzvou se obrací na veřejnost přerovská radnice. Minulý týden tam auto usmrtilo mladou ženu a znovu se tím otevřela otázka nebezpečnosti tohoto úseku, kde byl původně přechod pro chodce, ovšem ten letos v květnu nahradilo místo pro přecházení, byť zástupci Přerova o zachování „zebry“ usilovali.

Než v této části čtyřproudové komunikace vznikne světelná křižovatka, budou na místě betonové zátarasy. Foto zdroj: prerov.eu

„Na místo jsme instalovali zábrany, aby každý – kdo bude chtít vozovku přijít – dostal jasný signál, že tudy nemá chodit. Na nebezpečné místo upozorní chodce i značka,“ řekl jednatel Technických služeb města Přerova Petr Měřínský.

Komunikace, která je ve vlastnictví státu, byla k přecházení nebezpečná i v době, kdy na ní byl vyznačen přechod pro chodce. Situace se ještě zhoršila poté, co odbor dopravy krajského úřadu 11. dubna letošního roku zveřejnil záměr, spočívající v odstranění dopravních značek, vyznačujících přechod pro chodce. Magistrátní úředníci 19. dubna ovšem se zrušením zebry nesouhlasili a vydali nesouhlasné stanovisko, v němž zaznělo, že v případě odstranění přechodu pro chodce se dopravní situace ještě zhorší, neboť lidé budou toto místo ke svému přecházení stejně využívat – ale řidič nebude mít informaci o tom, že zde může chodec přecházet. Námitky magistrátu ale nebyly akceptovány a z rozhodnutí Krajského úřadu Olomouckého kraje došlo ke zrušení přechodu. Město tedy nechalo alespoň upravit varovný a signální pás pro navedení nevidomých.

„Do doby výstavby světelné křižovatky zde budou naistalovány zábrany, které zamezí chodcům překonání tohoto místa. Následně počítáme s propojením i této křižovatky koordinačním kabelem, aby zde mohla fungovat zelená vlna jako na celém hlavním tahu,“ uvedl na závěr náměstek pro dopravu Tomáš Navrátil.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Ekologický rozcestník MIE
INZERCE
podlahy poker