V Horních Nětčicích na Přerovsku mají nové zastupitelstvo

V sobotu 25. 3. 2023 se konaly nové komunální volby v Horních Nětčicích v oblasti Přerovsko. Po podzimních volbách se totiž na ustavujícím zastupitelstvu noví zastupitelé nedohodli na rozdělení funkcí, a tak ministr vnitra vyhlásil volby nové.

Foto zdroj: wikipedia.org

O volební hlasy se ucházely celkem tři nezávislé volební subjekty. Jedním z nich bylo sdružení nezávislých kandidátů ZA HORNÍ NĚTČICE 2022 a politického hnutí STAROSTOVÉ A NEZÁVISLÍ. Lídrem tohoto uskupení byl Petr Vinklárek, registrovaný příznivec hnutí STAN a kandidát na starostu obce. „Jsem velice rád, že jsme sestavili úplnou kandidátní listinu do nových obecních voleb. Kandidátní listiny ostatních subjektů úplné nebyly“ vysvětlil Petr Vinklárek před zahájením hlasování.

Volební účast dosáhla 70%. Petr Vinklárek byl zvolen zastupitelem společně s Miroslavou Šumšálovou a nezávislou kandidátkou Mgr. Zdenkou Tylichovou.

„Je pro mě velkou nadějí, že se nakonec zaregistrovalo tolik zájemců o práci v obecním zastupitelstvu. Znamená to, že lidem není jedno, jakým směrem se bude obec rozvíjet. V každém případě všem zvoleným zastupitelům gratulujeme a přejeme jim úspěšné volební období.“ dodala krajská předsedkyně STAN Olomouckého kraje, Jana Přecechtělová.




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
TV Morava
INZERCE
podlahy poker