Novoroční nadílka trestných činů na Přerovsku

Závěr roku roku bývá provázen bujarými oslavami příchodu roku nového. Letos kvůli COVID-19 sice nebylo veselí provázeno velkými ohňostroji ani tradičními otužilci v Bečvě, zato prohřešků vůči zákonu zjistili policisté nemálo. Sprejer se vyřádil v přerovské pasáži. Opilý řidič vezl v automobilu dvě děti. V Přerově napadli a v bytě okradli muže o notebook a telefon. V Císařově pak došlo ke kurióznějšímu případu - do domu násilně vnikl neznámý pachatel, vypil slivovici a zapil ji pivem.

Nový rok přinesl várku trestných činů, které vyšetřují přerovští policisté. Ilustrační foto

Dům prohledal, napil se a odešel

Během posledních svátečních dnů se násilím dostal neznámý pachatel do rodinného domu v obci Císařov. Nejprve podlezl vjezdovou bránu a prošel přes pozemek sousedního domu, pak přelezl zídku dvora a stanul před domem, který se stal předmětem jeho zájmu. Aby měl volnou cestu, rozbil okno na vstupních dveřích a klíčem zasunutým ve dveřích si odemkl. Prohledal vnitřní prostory, ale nic neukradl, v kuchyni se „pouze“ posilnil nalezenou slivovicí, kterou zapil jedním pivem. Stejnou cestou pak objekt rodinného domu opustil.

Majiteli nemovitosti způsobil škodu na zkonzumování alkoholu 315 Kč a na poškození dveří 200 Kč. Nejde ale jen o hmotnou škodu. Případ šetří policisté pro trestné činy krádež a porušování domovní svobody.


Posprejovaná fasáda a dveře

O uplynulém novoročním víkendu přijali policisté oznámení o posprejování fasády domu u vstupu do pasáže na ulici Kratochvílova v Přerově a vchodových dveří. Neznámý vandal přímo v historickém centru města Přerova použil ke své činnosti bílý sprej a ve výšce zhruba 170 cm vytvořil dva nečitelné na sebe navazující nápisy o rozměru 175 x 70 cm.

Na nedaleké vchodové dveře nasprejoval stejnou barvou dva obrazce o rozměrech 25 x 25 cm a 58 x 60 cm. Škoda, která vznikla vlastníkům bytových jednotek, nebyla doposud vyčíslena. Případ Policie eviduje a šetří pro trestný čin poškození cizí věci.


Do bytu vnikli i přesto, že je nikdo nezval

Podezřelí z trestných činů porušování domovní svobody a krádeže jsou od prvního dne nového roku 25letý muž a o dva roky starší žena. V podvečerních hodinách komunikovali přes pootevřené vstupní dveře bytu s mladým mužem v Přerově, kterého později odstrčili a bez pozvání vstoupili dovnitř. Tam ho podezřelý napadl několika fackami.

S ženou pak šli do pokoje, kde ze stolu vzali notebook v hodnotě 5 000 Kč. V bytě se v době incidentu nacházel další mladý muž, který zde byl na návštěvě a toho obrali o telefon v hodnotě 1 000 Kč. S odcizenými věcmi pak byt beze slov opustili. Šetřením vyšlo najevo, že podezřelý byl již v minulosti za stejnou trestnou činnost odsouzen. Událost policisté zadokumentovali a zahájili úkony trestního řízení pro trestné činy porušování domovní svobody a krádež.


Řídil pod vlivem a s dvěma nezletilými dětmi

V neděli v podvečer zastavila policejní hlídka vozidlo Volkswagen Golf na ulici U Rybníka v Přerově, které řídil muž ve středních letech. Policisté ho vyzvali k provedení dechové zkoušky a vzápětí se zjistilo, že muž řídí pod vlivem alkoholu. Přístroj vykázal hodnoty 1, 85 a 1, 84 promile alkoholu v dechu.

V době kontroly cestovaly s podezřelým mužem ve vozidle dvě nezletilé děti. Další jízda mu byla zakázána a v nemocnici se podrobil lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu. Na místě přišel i o řidičský průkaz. Nezodpovědné chování řidiče bylo kvalifikováno jako trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker