Hrozivá nehoda na přejezdu uzavřena: zavinil ji řidič náklaďáku, hrozí mu osm let vězení

V říjnu šokovala Olomouc velká nehoda na železničním přejezdu v Hodolanech, kde shořel vagón, kamion a osobní auto. Následně pak nejezdily vlaky ani tramvaje. Kriminalisté teď ukončili vyšetřování případu. Za přečin obecného ohrožení z nedbalosti hrozí 65letému cizinci v krajním případě až osm let za mřížemi.

Foto: Policie ČR

Olomoučtí kriminalisté ukončili vyšetřování srážky osobního vlaku s nákladním vozidlem, ke které došlo 17. října loňského roku na železničním přejezdu v Divišově ulici v Olomouci. "Kriminalisté předali okresnímu státnímu zástupci spis s návrhem na podání obžaloby na 65letého řidiče nákladního vozidla, kterému hrozí za přečin obecné ohrožení z nedbalosti trest odnětí svobody na dvě léta až osm let nebo peněžitý trest," uvedl poručík Libor Hejtman za Policii ČR.

Obviněný 65letý cizinec se jakožto řidič nákladního vozidla Scania s návěsem, jedoucí od Hodolan k Pavlovické ulici, pravděpodobně plně nevěnoval řízení a na železniční přejezd měl vjet na červenou. Následně došlo ke střetu s právě projíždějícím osobním vlakem mířícím od Velké Bystřice k olomouckému hlavnímu nádraží. V danou chvíli v něm jelo na tři desítky cestujících. Vlivem nárazu se oddělil návěs od tahače, jehož nádrž zachvátil požár. Plameny se rozšířily na celou nákladní soupravu, osobní vlak a automobil, který přijel k přejezdu v opačném směru. Nehoda si vyžádala zranění řidiče nákladního auta, vlakvedoucího a nejméně šesti osob cestujících ve vlaku. Způsobená škoda byla předběžně vyčíslena přes 30 milionů korun. Tragédii zabránili tehdy odvážní lidé, kteří pomohli lidem z hořícího vagonu dostat se ven. 

"Trestní stíhání obviněného probíhá na svobodě. V případě prokázání viny a odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let nebo peněžitý trest," dodala mluvčí policie Petra Vaňharová.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker