Michal Zácha podle policistů dostal inženýrský titul bez řádného studia

Donedávna náměstek hejtmana Olomouckého kraje a dříve vlivný přerovský politik Michal Zácha z ODS je kromě úplatkářské aféry znovu viněn. Tentokrát policisté zpochybnili Záchovo studium na přerovské Vysoké školy logistiky.

Michal Zácha (na foto vpravo) se na svém facebookovém profilu prezentuje u příležitosti opravy silnice v Dlouhé Loučce. Vlevo jeho stranický souputník náměstek hejtmana Dalibor Horák. Foto: Facebook Michala Záchy, 1. 11. 2023.

"Z provedených úkonů je naprosto evidentní, že se o ‚studiu‘ v žádném případě hovořit nedá," uvedli policisté v dokumentu sdělujícím Michalovi Záchovi (ODS) své obvinění k trestnímu stíhání v údajné korupci zakázek na stavební projekty. Informace zveřejnil zpravodajský server Seznam Zprávy.  

Podle policistů získal Zácha svůj inženýrský titul bez studia. Ředitelem Vysoké škola logistiky v Přerově je přitom Josef Kulíšek, rovněž člen ODS, za kterou působil jako náměstek přerovského primátora. Členem správní rady vysoké školy je Robert Knobloch, který je policií vyšetřován v kauze manipulace stavebních zakázek spolu se Záchou a dalšími osobami. 

Pro Seznam Zprávy se vyjádřili politici z vedení Olomouckého kraje. Záchova stranická kolegyně Marta Husičková, krajská zastupitelka za ODS, k pochybnostem sdělila: "Zda něco studoval, nevím. Myslím si, že by to ani nemohl zvládnout časově, když vedle kraje měl i post v Přerově." Dalibor Horák, náměstek hejtmana Olomouckého kraje za ODS byl přesnější: "pan Zácha mi řekl 31. října, že dokončil studium přerovské vysoké školy. Nikdy předtím nic takového nezmiňoval." 

Police Záchu a další osoby vyšetřuje kvůli manipulaci zakázek. Podle detektivů jde o organizovanou skupinou právě kolem Michala Záchy. Kauza výrazně poškodila celokrajskou ODS. O její podporu se přitom opírá i současná vládní ODS premiéra profesora Petra Fialy. ODS je navíc součástí vládnoucí koalice na Olomouckém kraji.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker