Kudy přijít a kde parkovat? Přerov se připravuje na festival Velká Morava

Největší hudební festival pořádaný v režii Přerova je už za dveřmi. V sobotu 13. července obsadí plochu vedle městského parku Michalov tisíce hudebních fanoušků, kteří si přijedou užít „Velkou Moravu fest“ – festival, který láká na hvězdy jako Ewa Farna, Anna K, Michal Hrůza, Janek Ledecký, Pokáč a kapely No Name, O5 a Radeček či Legendy se vrací.

Foto:: Ilustrační obrázek

„Jedná se o jednu z nejvýznamnějších kulturních akcí tohoto roku – a podle toho, jak dopadne tento nultý ročník, se mohou odvíjet i další ročníky. Organizačně je vše připraveno, ve čtvrtek 11. července se začne areál připravovat na festivalové dění, v den akce se tam bude o hladký průběh starat téměř osmdesátičlenný tým,“ uvedl primátor Petr Vrána. Přerov do festivalu investoval 4 miliony korun, částka by se ale měla vrátit ve vstupném.

Město na pořádání akce spolupracuje s agenturou Petarda Productions. Za radní se na organizaci podílí náměstek primátora Miloslav Dohnal, který připomíná, že Velká Morava Fest potrvá třináct hodin – začne hodinu po poledni a skončí dvě hodiny po půlnoci. A v rozhovoru poodhaluje také další organizační záležitosti.

Ze které části parku se bude vstupovat do areálu?

Vstup bude pouze jeden, a to z Bezručovy ulice. U vstupu vymění návštěvníci vstupenku za pásek, díky němuž mohou v průběhu festivalu opustit areál a zase se vrátit zpět. Kdo lístek ještě nemá, může si ho koupit v předprodeji, nebo i v den konání akce – od 11 do 14 hodin bude k dostání přímo na místě za zvýhodněných 850 korun, na pokladně je možné platit hotově i kartou. Úderem druhé hodiny pak přijde vstupenka na 950 korun. Děti narozené do 12. července 2012 mají vstup zdarma, přijdou-li ovšem s plnoletým doprovodem. Osobám mladším patnácti let bude taktéž povolen vstup jen v doprovodu dospělého.

Jaká pravidla budou platit pro návštěvníky, kteří na festival dorazí autem?

Počítáme s tím, že se návštěvníci ze vzdálenějších míst budou sjíždět už od 11 hodin. V celé Bezručově ulici bude zákaz parkování, protože chceme v maximální míře zajistit průjezdnost. Pro účastníky festivalu máme připravené parkoviště, které pojme až pět set aut. To se nachází naproti Ornitologické stanice – a na tuto parkovací plochu budou řidiče navádět pořadatelé. Celodenní parkování přijde na 50 korun.


Co všechno si mohou lidé vzít na festival?

Vzít si mohou nápoje ideálně v PET lahvi o maximálním objemu 0,7 litru. Kdo chce, může si přinést jídlo pro vlastní potřebu. Na místě ale bude jedenáct gastro stánků, dva stánky s pivem a jeden s míchanými nápoji. V pivních stanech budou sety na sezení, jinak v celém areálu lavičky či židle nebudou. Kdo chce, může si donést skládací stoličku, deku či karimatku. Návštěvníci by měli vědět, že do areálu nemohou přijít se psem ani s jiným zvířetem.

Dá se očekávat, že na festival přijdou se svými rodiči i děti. Co na ně čeká za doprovodný program?

V zadní části plochy bude zóna pro děti, kde budou atrakce jako je skákací hrad či trampolína. Nejmenší návštěvníky zabaví naši animátoři, kteří si pro ně připravili rukodělné zábavné dílničky. Nepůjde ale o hlídací zónu, kde by mohli rodiče odevzdat své děti a potom si je vyzvednout – jejich aktivity by měli mít pod dohledem. Dětská část areálu bude přístupná do 20 hodin.

Dostanou se lidé z areálu přímo do okrasné části parku?

Ne, to nebude možné, festivalový areál bude uzavřený. O bezpečnost a informovanost bude dbát osmdesátičlenný tým organizátorů. Ti budou viditelně označeni a v případě potřeby pomohou řešit všechny problémy, které v průběhu festivalu nastanou.

Mohou si návštěvníci pořizovat audio a videozáznamy?

Ano, ale pouze pro své účely. Chtějí-li pořizovat záznam pro komerční účely, pak jen s povolením pořadatele.

PROGRAM

13.00 Legendy se vrací

14.30 O5 a Radeček

16.00 Anna K. & band

17.30 Janek Ledecký

19.00 Michal Hrůza a Kapela Hrůzy

20.30 Pokáč

22.20 Ewa Farna

00.05 No Name

Více najdete zde    



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Auto _ Kubíček
INZERCE
Hlas pro náš kraj