Pirátská zastupitelka Lenka Jüngling rezignuje na svůj mandát. Na její místo nastoupí Vojtěch Nezval

Pirátská zastupitelka Lenka Jüngling z osobních důvodů rezignuje na svůj zastupitelský mandát. Návrat do politiky nevylučuje. Na její místo nastoupí Vojtěch Nezval, člen komise pro majetkové záležitosti a krajské komise pro dopravu.

Foto zdroj: FB Lenka Jüngling

„V životě člověka přijdou momenty, kdy stojí na křižovatce a musí se rozhodnout, kterou cestou se vydá dál. Já jsem se na jednu takovou křižovatku dostala. Přiznám se, bylo to těžké rozhodování, protože si plně uvědomuji, kolik důvěry a naděje jste ve mně před volbami i po volbách vložili a vkládáte. Po dlouhých a důkladných úvahách jsem se však i přesto rozhodla rezignovat na svoji pozici zastupitelky města Přerova. Nebylo to snadné, ale cítím, že je to správný krok pro mé zdraví, můj osobní život a mou další životní cestu,“ začíná pirátská zastupitelka Lenka Jüngling své vyjádření na sociálních sítích.

Za Piráty se do přerovského zastupitelstva kromě Lenky Jüngling dostali také Petr Dostalík a Jaroslav Krejčí, kteří budou ve své práci pokračovat. Piráti se za rok v zastupitelstvu snažili přinášet nové nápady, řešit problémy a hledat cesty k lepšímu Přerovu. Lenka Jüngling bojovala zejména za zachování pozemku pod Strojařem v majetku města Přerova, kde se svými kolegy dokázala sehnat více než 2 000 podpisů pod petici za referendum o Strojaři. Podařilo se jí tak vytvořit dostatečný tlak na to, aby vedení města zvažovalo i jiné varianty než jen prodej.

„Vše si vybírá svou daň. Osobně jsem po psychické i fyzické stránce prožila velmi náročný rok a v momentě, kdy mi byla nabídnuta zahraniční příležitost, jsem byla nucena přehodnotit svou “politickou kariéru”. Pevně věřím, že vás mým rozhodnutím nezklamu a najdu u vás pochopení. Nevylučuji, že se v budoucnu vrátím zpět do politiky a budu opět sloužit našemu městu, kraji či zemi. Nicméně považuji za nezodpovědné si mandát zastupitelky ponechat, aniž bych mohla plně vykonávat svou funkci a plnit své povinnosti vůči vám, občanům Přerova. Děkuji vám všem za podporu, kterou jste mi v průběhu kampaně i mandátu zastupitelky poskytovali. Cítím se poctěna, že jsem mohla sloužit mému rodnému městu,“ zakončila Jüngling.

Na místo Lenky Jüngling nastoupí emeritní předseda přerovských Pirátů Vojtěch Nezval a stávající člen majetkové komise a krajské komise pro dopravu.

„Lenčino místo zaujmu s plnou vervou a budu pokračovat v dobře započaté práci - zejména v boji za zachování Strojaře v majetku města. Chci také prosazovat vlastní témata, jako je dostupné bydlení, péče o životní prostředí, efektivní doprava nebo hospodárné zacházení s veřejným majetkem,“ dodává Vojtěch Nezval.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Auto _ Kubíček
INZERCE
Hlas pro náš kraj