Miroslav Komínek: Maličkosti

Někdy člověk udělá všechna možná opatření a stejně vše ztroskotá na maličkosti. Třeba na klíčích v zámku ze špatné strany. Své o tom ví téměř stoletá dáma, která se dostala do nesnází, a právě klíče zkomplikovaly záchrannou akci. Bylo brzy ráno, když se na strážníky obrátil letitý džentlmen a požádal je o pomoc.

Foto: Ilustrační obrázek

Uvedl, že přišel zkontrolovat svou známou (první dobré opatření), protože má podezření, že se jí doma něco mohlo stát. Je s ní domluvený, že ji čas od času navštíví a zkontroluje (druhé dobré opatření). Pro tyto případy má klíče od jejího bytu (třetí dobré opatření), neboť už není žádný junák, aby šplhal za holkami po hromosvodu jak vilný učeň do čtvrtého patra dívčího internátu. Prašť, jak uhoď, ať dělá, co dělá, klíčovou dírku sice penetruje, ale dveře prostě otevřít nemůže.

Na místo vyjela hlídka, aby případně přiložila ruce k dílu. První, co nakonec po příjezdu přiložila, byly uši. Konkrétně k inkriminovaným dveřím. Ušní boltce následovaly rty a poté i ty zmíněné ruce. Mezidveřní komunikací vyšlo najevo, že dáma uvnitř bytu spadla, a když se pokouší vstát, má závratě, takže jsou její pokusy marné. Strážníci zkusili trik s klíči, ale potvrdilo se, co tak nějak tušili. V zámku byly klíče z druhé strany. Tento drobný detail rozmetal všechna předchozí dobrá opatření jak batole hrad z roliček trojvrstvého toaletního papíru.

Jelikož byly pevné dveře ke všemu opatřeny bytelným bezpečnostním zámkem, s nímž by si sice hlídka pravděpodobně poradila, ale za cenu velkých ztrát, povolala na místo moderní kombinaci Gandalfa, Krytona 2X4B-523P a MacGyvera. Hasiče. A pochopitelně i sanitku. Ani hasičům se do dveří příliš nechtělo, pročež zvolili mnohem schůdnější a méně destruktivní cestu. Oknem. Jelikož bylo až v podkroví činžovního domu, použili vysokozdvižnou plošinu. Pak již vše nabralo rychlý spád. Odemknout dveře, otevřít dveře, pustit zdravotníky do dveří. Ti dámu stabilizovali a odvezli do nemocnice k dalšímu vyšetření.

Nakonec vše dobře dopadlo, ale z případu plyne poučení, že když už někomu dáte klíče, aby vás v případě potřeby zkontroloval, je dobré mu v tom třebas nevědomky nebránit.

Posledních pár dní máte možnost ovlivnit, zda vyjde kniha se strážnickými případy, či nikoliv. My věříme, že se to podaří: https://donio.cz/prerovnano2



INZERCE
SPEA SPEA

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Auto _ Kubíček
INZERCE
Kickbox K1