Miroslav Komínek: Atlet

Pod návalem emocí, podpořených kapkou nebo dvěma truňku, člověk udělá kdejakou kravinu či volovinu, což byl i případ jednoho mladého muže. Vykračoval si noční ulicí v notně negativním emocionálním rozpoložení, když tu jeho lehce zkalenou pozornost upoutalo víko popelnice, dlící v poklidu provokativně na odpadové nádobě, kde plnilo svůj primární účel. Chlapík krátký okamžik dekl pozoroval, načež ho popadl, srovnal si ho v ruce a jako Diskobolos účastnící se východoněmeckého atletického experimentu mrskl víko vstříc vitríně na jedné z nedalekých budov. Právě ony dvě kapky a mizerná aerodynamika víka byly zjevnou příčinou, že vrhačův styl byl sice obstojný, avšak to samé se nedalo říct i o výsledku. Minul na plné čáře. Tedy vitrínu. Budovu trefil. Zase takový nýmand nebyl.

Foto: Ilustrační obrázek

Ke své smůle však netušil, že doba pokročila a i amatérské atletické přebory čítající jednoho účastníka jsou online přenášeny na obrazovky. Již během přípravy a potěžkávání vrhačského nářadí si jej totiž všimla obsluha kamerového systému. Zkušeně vyhodnotila, že odhad přejde v odhod a vyslala na místo výjezdovou hlídku a psovoda. Než samozvaný atlet po realizaci svého záměru ušel pár metrů, už u něj zastavoval služební vůz a vzápětí druhý. Mladému muži při pohledu na uniformy viditelně poklesla ramena a jal se v rámci možností analyzovat možné možnosti. Těžko říct, co se mu honilo v hlavě, ale lze se domnívat, že natěšené štěkání, přerušované rozverným vrčením vycházející z útrob auta přispělo ke správnému rozhodnutí a vrhač zůstal na místě.

K jeho cti lze přičíst i skutečnost, že se rozhodl nikterak nezapírat. K vrhu se doznal a přidal i náležitou a přiměřeně důvěryhodnou kajícnou omluvu. Následně vrátil víko zpět na popelnici a odevzdaně očekával verdikt poroty. Jelikož nedošlo k poškození ani statické budovy, ani dynamického deklu, byla výsledná cifra nižší, než si doufal, což kvitoval sice překvapeně, zato však s úlevou a povděkem.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Ekologický rozcestník MIE
INZERCE
podlahy poker