Petr Vrána: Pro lidi v Přerově udržím nejlevnější teplo v ČR

Za Petra Vránu mluví činy a ne slova. Už osm let vede městskou společnost Teplo Přerov a výsledek? Pro obyvatele Přerova dokázal zajistit nejlevnější cenu tepla v celé republice! „Pokud budu ve vedení města, garantuji, že teplo zůstane levné,“ slibuje kandidát na primátora Přerova za hnutí ANO Petr Vrána.

"Chci bezpečný Přerov a více strážníků v ulicích," říká Petr Vrána. Foto: FB

Důležitá otázka na úvod: Co pozitivního se vám v tomto volebním období podařilo pro lidi udělat? 

Snížili jsme zadlužení města o 165 miliónů korun, investovali jsme do městského majetku skoro miliardu, z toho do oprav městských bytů 104 miliony. Vybudovali jsme 209 nových parkovacích míst, 167 miliónů šlo na dětská hřiště a do škol, podpořili jsme místní části Přerova 137 milióny a tak bych mohl pokračovat dál. Také jsem hrdý na to, že po letech mluvení a slibování se za vlády hnutí ANO rozhýbaly důležité dopravní stavby v Přerově a okolí. Nebylo v posledních letech v ČR město, kde by se více stavěly dopravní stavby! To jistě zvedne atraktivitu Přerova jak pro investory, tak pro občany.

Co vnímáte jako chybu, že koalice nedotáhla?

Co se týká nedostatků, tak nic není dokonalé a ne všechno jde hned změnit nebo zařídit. Věřte mi, že vnímám spoustu věcí, které jsou potřeba změnit, aby se nám v Přerově žilo lépe. Nedostatky vidím například v oblasti bezpečnosti. Chci vyšší počet strážníků, kteří nebudou sedět v kancelářích, ale budou k dispozici v ulicích města. Musíme zmodernizovat kamerový systém a taky se ještě více zaměřit na sociálně vyloučené lokality. Osobně budu vyžadovat zkvalitnění vymáhání práva v rámci filozofie, že právo i povinnosti platí pro každého. Padni, komu padni!

Jaký by podle vás měl být ideální kandidát do komunálních voleb? Jaké vlastnosti, znalosti, schopnosti by měl mít?

Nelže, nekrade, myslí na lidi a ne na sebe, je zvyklý pracovat nad rámec svých povinností, má už zkušenosti s politickým prostředím, umí jazyky a je reprezentativní typ, který nebude našemu městu dělat ostudu.

"Opravíme minimálně 100 bytů a dáme je k dispozici lidem"

Přerovu klesá podle ČSÚ počet obyvatel. Za posledních deset let jich ubyla téměř pětina. Jak chcete tento nepříznivý trend zvrátit?

Současný trend vylidňování měst v Olomouckém kraji je velký problém, který se nevyřeší mávnutím kouzelného proutku, ale jen promyšlenými investicemi zejména v dopravě. To se už konečně děje, jak jsem zmínil – z hlediska dopravní dostupnosti se Přerovsko mění před očima. A až přestanou blokovat další důležité stavby ekoteroristé, bude ještě líp.

Dále budeme pokračovat v modernizaci, rekonstrukci a rozšiřování městských bytů – opravíme minimálně 100 bytů a dáme je k dispozici lidem.

Jak by mohlo město pomoci domácnostem, které trápí růst cen energií?

Slibuji, že uděláme maximum, abychom obyvatele Přerova ochránili před šílenou drahotou. Vláda bohužel není ochotná ani schopná lidem pomoci, tak si holt musíme poradit sami. Pro obyvatele Přerova mám jasný vzkaz: zachováme v Přerově nejlevnější cenu tepla v ČR. Už 8 let vedu městskou společnost Teplo Přerov a máme nejlevnější cenu teplo v celé zemi. Pokud budu ve vedení města, garantuji, že teplo zůstane levné!

A nejen to. Pokud dostaneme důvěru ve volbách, slibuji, že udržíme poplatek za komunální odpad v přijatelné výši, nezvýšíme poplatek za psa a nezvýšíme daň z nemovitostí.

Řidiče v Přerově trápí velký problém s nedostatkem parkovacích míst. Jak to budete řešit?

Ano, souhlasím, parkování je problém, a proto nesedíme s rukama v klíně. V uplynulé době jsme vybudovali 209 nových parkovacích míst. Ale to nestačí. Chceme navýšit počet parkovacích stání zejména na sídlištích U Tenisu, Vsadsko, Budovatelů, Kozlovská, Trávník, Sokolská a Pod Skalkou. Každá z těchto lokalit by si zasloužila ideálně podzemní parkovací dům, abychom nemuseli zbytečně zabírat zelené plochy. Parkování je velice citlivé téma, které si zaslouží širokou odbornou i veřejnou diskusi ideálně v politické shodě se všemi subjekty. Proto jsme založili pracovní skupinu, kde působí členové napříč politickým spektrem.

Když sleduji váš facebookový profil, tak se aktivně věnujete různým sportům, od skialpinismu, přes surfing po jízdu na kole. Nebojíte se, že pokud ve volbách uspějete a stanete se primátorem, už nebudete mít na své koníčky čas?

Beru to tak, že když má člověk někoho nebo něco rád, tak je připravený se uskromnit a něco obětovat. A já Přerov miluji. Když dostanu důvěru voličů a stanu se primátorem, volnočasové aktivity holt na čas upozadím, a udělám to rád.


Petr Vrána

- Narodil se 4. ledna 1975 v Přerově.

- Vystudoval ekonomii na Vysoké škole Báňské v Ostravě a na Slezské univerzitě Opava.

- Patnáct let pracoval v přerovské chemičce, kde byl zodpovědný za zahraniční obchod.

- V roce 2012 se stal jedním z prvních členů hnutí ANO, od roku 2017 je členem Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR

- Osm let vede městskou společnost Teplo Přerov, kde zajistil pro obyvatele Přerova nejlevnější teplo v ČR.

 




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker