Desítky parkovacích míst v Přerově budou v novotě, město investuje miliony do parkovišť

S blížícím se jarem přichází ke slovu také oprava parkovišť. V nejbližších dnech se v Přerově začne s rekonstrukcí několika ploch pro auta – na Jižní čtvrti, v ulicích Interbrigadistů a Jasínkova. V plánu je také místo před Přerovankou v Kratochvílově ulici, kde se s opravou začalo už vloni na podzim, ovšem archeologický průzkum a nepříznivé klimatické podmínky stavbu zastavily.

Foto: Ilustrační obrázek

Rekonstrukce parkoviště na Jižní čtvrti IV začne 25. března a skončí 30. dubna

„Celá stavba, která přijde na milion a půl, se skládá ze tří parkovacích lokalit v této ulici, na nichž je dohromady dvaadvacet míst pro auta, z toho dvě pro vozíčkáře,“ uvedl náměstek primátora Miloslav Dohnal. Další parkoviště, které projde opravou, je v ulici Interbrigadistů, kde se bude od 15. do 31. května rekonstruovat celkem jednadvacet míst nákladem milion a půl. Dělníci nastoupí také do ulice Jasínkova, kde je v plánu rekonstrukce dvou parkovišť – za 2 miliony 322 tisíc korun budou v novotě místa pro devětadvacet aut. V tomto případě ale ještě nebyl stanoven přesný termín. „Všechna zmíněná parkoviště dostanou nový povrch včetně obrubníků a budou odvodněna pomocí nových zatravněných roštů. Tyto stavby jsou spolufinancovány Evropskou unií a na každou z nich získáme 85 procent uznatelných nákladů,“ doplnila Irena Šikulová z přerovského magistrátu.

Na jaře, konkrétně od 22. března do 26. dubna, bude pokračovat rovněž rekonstrukce parkoviště v Kratochvílově ulici, kterou budou na náklady města provádět pracovníci Technických služeb města Přerova. „Jde o větší parkoviště v centru města, kde je místo až pro čtyřicet aut,“ vzpomněl David Holas z přerovského magistrátu. Vloni v polovině prosince bylo nutno stavbu kvůli klimatickým podmínkám pozastavit – teď se bude v rekonstrukci zase pokračovat. „Čeká nás tu pokládka asfaltu, instalace vjezdových a výjezdových závor – včetně kamerového systému, nakonec budou provedeny terénní úpravy,“ popsal rekonstrukci za 2 a půl milionu korun David Holas.

Další velká rekonstrukce parkoviště na Jižní čtvrti II se připravuje na letošní podzim nebo příští jaro

Už teď, v době vegetačního klidu, ale bude nutné pozemek připravit na stavební zásah, neboť parkoviště se bude nejen opravovat, ale i rozšiřovat.  „Do konce března tu bude z tohoto důvodu pokáceno jedenáct stromů – lípy, břízy, javory a borovice. Místo nich půjde do země v rámci náhradní výsadby 9 kusů javorů, 72 keřů tavolníků a 64 pámelníků,“ konstatovala Ivana Pinkasová z přerovského magistrátu. Náměstek pro dopravu Tomáš Navrátil zdůraznil, že oprava na Jižní čtvrti II přinese do lokality větší počet parkovacích míst. „Rozšířením a rekonstrukcí stávajících parkovišť bude vybudováno celkem 84 parkovacích stání, z toho 5 bude pro invalidy. Tímto dojde v dané ulici k navýšení o 33 parkovacích míst oproti současnému stavu,“ řekl.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker