Večerní požár a evakuace v Řepčíně. Od garáže začal hořet i patrový dům, dva lidé jsou zranění

K velkému požáru rodinného domu v Olomouci-Řepčíně vyjížděly ve středu večer čtyři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů. Požár sice vznikl v garáži, jenže následně se rozšířil i do dalších obytných pater budovy. Hasiči evakuovali obyvatele hořícího domu i ze sousedství.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Požár byl nahlášen ve středu 22. listopadu v 17.30 na krajské operační a informační středisko. Hasiči pomocí dvou proudů likvidovali nejprve ohniska v garáži, odkud museli vynést několik tlakových láhví a velké množství materiálu, aby mohli efektivně hasit. "Jednu osobu jsme z hořícího domu zachránili pomocí vyváděcí masky, z okolních budov jsme evakuovali obyvatele ohrožené kouřem. Nasadili jsme přetlakový ventilátor, využili jsme výškovou techniku a bezpečně odstavili fotovoltaickou elektrárnu. Během zásahu jsme využívali termokameru, kterou jsme také provedli závěrečný průzkum," upřesnil popis situace mluvčí krajských hasičů Radek Buryánek.

Následkem požáru byl zraněn jeden z obyvatel domu a jeden hasič. Do zásahu se zapojili také zdravotníci ze Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje. 

Příčinu požáru nyní zjišťuje vyšetřovatel hasičů ve spolupráci s Policí ČR. Škoda byla předběžně odhadnuta na 2 miliony korun. Na likvidaci ohně se podílela profesionální jednotka z CHS Olomouc včetně výškové techniky a protiplynového automobilu a jednotky sborů dobrovolných hasičů Olomouc – Chválkovice, Olomouc – Černovír a Senice na Hané.





INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker