Do stávky se zapojí jedenáct přerovských škol a školek, zavřou se všechny školní jídelny

Pět přerovských základních a šest mateřských škol se zapojí do celorepublikové stávky, která je naplánována na pondělí 27. listopadu. Stávkovat bude rovněž Zařízení školního stravování, takže se na tento den uzavřou všechny školní jídelny. Ke stávce vyzvaly školské odbory zaměstnance škol a školských zařízení.

Do stávky se zapojí jedenáct škol a školek zřizovaných městem Přerovem. Foto: Ilustrační obrázek

„Pět škol bude uzavřeno včetně školních družin – a to školy Želatovská, Boženy Němcové, Trávník, U Tenisu a Hranická. Dvě z posledně jmenovaných škol mají ale na daný den objednané divadelní představení, takže přes 150 dětí odjede do divadla. Do stávky se nezapojí tři školy – a to Za Mlýnem, Svisle a Velká Dlážka. V těchto školách pojedou v běžném režimu i družiny, ale jídelny budou uzavřeny,“ shrnula vedoucí odboru sociálních věcí a školství přerovského magistrátu Romana Pospíšilová.  Z dvaceti pracovišť mateřských škol se do stávky zapojí celkem šest – U Tenisu, Henčlov, Kozlovská, Pod Skalkou, Vinary a Čekyně. Dalších čtrnáct mateřinek stávkovat nebude. V případě škol, které se stávky neúčastní a zůstávají v běžném provozu, bude stravování dětí a žáků řešeno náhradním způsobem, o kterém budou rodiče informováni. „Víme, že některé mateřské školy objednají oběd od jiného dodavatele nebo nakoupí již hotové jídlo studené kuchyně,“ doplnila Romana Pospíšilová.

K plánované stávce se vyjádřil primátor Petr Vrána, který řekl: „Za jednu z hlavních priorit považujeme nezbytnost zajištění kvalitního vzdělávacího systému pro naše děti, vnímáme rovněž potřebu řešit platové podmínky nepedagogických profesí, zejména ve školních jídelnách a u provozních zaměstnanců škol. Zároveň jsme si vědomi složité situace, která vyvstane pro řadu rodičů dětí v návaznosti na uzavření či omezení provozu škol.“



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker