Nová klimatizace a odhlučnění. Úřad v Pasáži nabídne lidem větší komfort

Občanské průkazy, cestovní pasy, registr vozidel a registr řidičů. Tyto agendy jsou od dubna v Pasáži v Kratochvílově ulici 14, kam se část úřadu přestěhovala poté, co úředníci museli opustit budovu na náměstí TGM 16, kterou čeká rekonstrukce. Do stavebních úprav dočasného úřadu investovalo město 9 milionů korun včetně vybavení – v průběhu praxe se ale ukázalo, že jsou potřeba ještě další úpravy, které klientům zlepší komfort při vyřizování úředních záležitostí. V polovině listopadu byla do Pasáže instalována klimatizace a na začátku roku se tu bude dělat nové akustické opatření.

Klimatizace ve vnitřních částech Pasáže byla instalována ve dnech 17. až 19. listopadu. Venkovní část bude dokončená v týdnu od 20. listopadu. Foto zdroj: prerov.eu

„Při delším slunečním svitu je prostor nedostatečně ochlazovaný venkovním vzduchem – obzvláště pak v místech, kde jsou výlohy směrem do Pasáže. Proto tu bylo instalováno pět klimatizačních jednotek za 328 tisíc korun včetně DPH, které v létě klienti zcela jistě ocení,“ uvedla vedoucí odboru investic Ivana Pinkasová. V plánu jsou ještě i akustická opatření za 580 tisíc korun, která mají zamezit tomu, že se v prostoru „tříští“ zvuk a zákazníci u přepážek se tak navzájem ruší.  „Dojde k výměně stropních pohledových desek za akustické – a také na stěnách budou umístěny akustické panely. Tato opatření se budou provádět od ledna do února příštího roku, a to tak, aby došlo v co nejmenší míře k omezení provozu přepážkových pracovišť. Práce budou probíhat vždy od pátku do neděle,“ doplnila Petra Hirschová z přerovského magistrátu.

Úředníci si navíc pochvalují, že se tu osvědčila také nová praxe informačního koutku, který na předešlém pracovišti nebyl. „Pracovníci informací jsou občanům kdykoliv k dispozici. Podávají jim základní informace k vyvolávacímu zařízení, placení poplatku v platbomatu, navedení na správnou přepážku nebo ho nasměrují k úředníkovi, potřebují-li zodpovědět odborný dotaz,“ popsala vedoucí odboru evidenčních správních služeb a obecního živnostenského úřadu Jitka Kočicová – a připomněla, že platbomat je k dispozici v čekárně a jeho výhodou je to, že občan nemusí platit přes pokladnu, ale přes tento bezkontaktní terminál. Osvědčilo se také objednávání na jednotlivé činnosti přes systém WebCall, kdy si občan sám zvolí termín a čas návštěvy úřady. Tím pádem nečeká a jde ihned na řadu.

Úřad v Pasáži by měl v této podobě fungovat do roku 2026, kdy se úředníci přestěhují do nově opravené budovy na adrese náměstí TGM 16.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker