Nebezpečné místo pro přecházení v ulici Velké Novosady uzavřely betonové zátarasy

Nepřecházejte vozovku na čtyřproudové silnici v ulici Velké Novosady – s touto výzvou se obrací na veřejnost přerovská radnice. Minulý týden tam auto usmrtilo mladou ženu a znovu se tím otevřela otázka nebezpečnosti tohoto úseku, kde byl původně přechod pro chodce, ovšem ten letos v květnu nahradilo místo pro přecházení, byť zástupci Přerova o zachování „zebry“ usilovali.

Než v této části čtyřproudové komunikace vznikne světelná křižovatka, budou na místě betonové zátarasy. Foto zdroj: prerov.eu

„Na místo jsme instalovali zábrany, aby každý – kdo bude chtít vozovku přijít – dostal jasný signál, že tudy nemá chodit. Na nebezpečné místo upozorní chodce i značka,“ řekl jednatel Technických služeb města Přerova Petr Měřínský.

Komunikace, která je ve vlastnictví státu, byla k přecházení nebezpečná i v době, kdy na ní byl vyznačen přechod pro chodce. Situace se ještě zhoršila poté, co odbor dopravy krajského úřadu 11. dubna letošního roku zveřejnil záměr, spočívající v odstranění dopravních značek, vyznačujících přechod pro chodce. Magistrátní úředníci 19. dubna ovšem se zrušením zebry nesouhlasili a vydali nesouhlasné stanovisko, v němž zaznělo, že v případě odstranění přechodu pro chodce se dopravní situace ještě zhorší, neboť lidé budou toto místo ke svému přecházení stejně využívat – ale řidič nebude mít informaci o tom, že zde může chodec přecházet. Námitky magistrátu ale nebyly akceptovány a z rozhodnutí Krajského úřadu Olomouckého kraje došlo ke zrušení přechodu. Město tedy nechalo alespoň upravit varovný a signální pás pro navedení nevidomých.

„Do doby výstavby světelné křižovatky zde budou naistalovány zábrany, které zamezí chodcům překonání tohoto místa. Následně počítáme s propojením i této křižovatky koordinačním kabelem, aby zde mohla fungovat zelená vlna jako na celém hlavním tahu,“ uvedl na závěr náměstek pro dopravu Tomáš Navrátil.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker