Hřiště, šachy, lavička, zeleň či kuličková dráha? Třiadvacet návrhů je otevřeno k hlasování

Třiadvacet projektů, které se dostaly do finále letošního participativního rozpočtu, je už odhaleno. Na dnešním veřejném projednávání mohli předkladatelé svůj nápad obhájit – a zajistit si tím pozornost Přerovanů, kteří od 6. září do 6. října mohou hlasovat a rozhodnout tak o tom, která z myšlenek dojde naplnění. Do participativního rozpočtu jde částka 1 milion 500 tisíc korun, maximální částka pro jeden projekt je půl milionu, takže za celkovou sumu mohou být podpořeny tři větší projekty, nebo více menších. „Věřím, že se Přerované do hlasování zapojí a naše město bude v příštím roce obohaceno o nová atraktivní místa,“ řekl na dnešní prezentaci náměstek primátora Tomáš Navrátil.

Foto zdroj: prerov.eu

A jaké nápady se dostaly do finále?

Přírodní dětské hřiště v Předmostí za 500 tisíc. Pítko ve městě (například Předmostí – Hranická ulice, Palackého ulice či Jasínkova) za 500 tisíc. Pumptrack pro kola v Přerově/Předmostí za 500 tisíc. Alej s posezením vedle obchodní galerie za 450 tisíc. Výsadba stromů a umístění laviček v ulici U Žebračky za 100 tisíc. Plať pohybem – automat na jízdenky na autobusovém nádraží za 500 tisíc. Stanice na měření znečištění ovzduší v Předmostí za 100 tisíc. Kuličková dráha u Laguny, pod skateparkem nebo kdekoliv v okolí na svažitém terénu za 400 tisíc. Lavička Václava Havla v Bezručově ulici za 300 tisíc. Workoutové hřiště v Kabelíkově ulici za 450 tisíc. Fit stezka v Naučné stezce Přerovským luhem za 490 tisíc. Šachy v Michalově za 200 tisíc. Workoutové hřiště Laguna – rozšíření stávajícího hřiště za 400 tisíc. Stezka pro chodce a cyklisty kolem Kozlovské 17 až 19 za 200 tisíc. Zelená zastávka U Tenisu za 500 tisíc. Kameny zmizelých v okolí Žerotínova náměstí a Wilsonovy ulice za 100 tisíc. Venkovní posilovna pro dospělé v Předmostí za 500 tisíc. Osázení středové části Žerotínova náměstí za 500 tisíc. Osázení okružní křižovatky u Lidlu za 490 tisíc. Zpevnění polní cesty Kozlovice – Tučín za 450 tisíc. Přístřešek na autobusové zastávce u Střední zemědělské školy za 500 tisíc. Odpočinková zóna se stromořadím Vinary – Buk za 300 tisíc. Výsadba ovocných stromů a keřů v rekreační zóně u Michalova či u Lagun za 300 tisíc.

Zájemci mohou od 6. září hlasovat na webu chcivprerove.eu nebo přes odkaz na stránkách města prerov.eu. Každý má možnost udělit šest kladných a tři záporné hlasy. Plusové body hlasující přidělí projektům, které se jim nejvíce líbí, jsou podle jejich názoru užitečné, nebo se díky jejich realizaci ve městě něco vylepší. Body mohou rozdělit libovolně mezi více projektů, ovšem jednomu je možné přidělit maximálně 3 hlasy. Minusové body naopak dají návrhům, které jim přijdou nedůležité, zbytečné, bez pozitivního efektu. V případě shody počtu bodů bude o realizaci rozhodovat rada města.

Všechny projekty s popisem a možností hlasování najdete ZDE



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
TV Morava
INZERCE
podlahy poker