Hranické gymnázium čeká významná investice. Pomůže s ní Olomoucký kraj

Projekt za více než deset miliónů korun připravilo Gymnázium Hranice. Za peníze chce zásadně modernizovat odborné učebny pro přírodovědné vzdělávání. Olomoucký kraj přispěje ze svého rozpočtu miliónem korun, větší díl peněz jde z Integrovaného regionálního operačního programu.

Foto zdroj: olkraj.cz

„Učebny získají kromě moderního vybavení také nové podlahy, stěny a všechny instalační rozvody. Po skončení modernizace se v hranickém gymnáziu mohou těšit na moderní učebny se špičkovými technologiemi,“ uvedl Aleš Jakubec, radní Olomouckého kraje pro oblast školství.

Hejtmanství je zřizovatelem většiny středních škol a gymnázií v regionu. Ročně na jejich modernizaci poskytuje desítky miliónů korun. Rozsáhlé jsou například investice do snížení energetické náročnosti školních budov. Další peníze putují do nového vybavení a inovativních technologií. A právě to je případ hranického gymnázia.

„V Hranicích se bude modernizovat učebna chemie, biologická a chemická laboratoř i další odborné zázemí. Zároveň dojde k posílení internetového připojení školy,“ dodal Petr Lysek, radní Olomouckého kraje pro investice a evropské projekty.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker