Cyklostezka Bečva má novou lávku a další kilometry navíc

Lepší termín pro otevření další části budované cyklostezky Bečva byste hledali marně. Její provoz byl totiž zahájen ve čtvrtek 29. června, tedy těsně před letními prázdninami a hlavní cyklistickou sezónou. Jedná se o úsek mezi obcemi Černotín a Ústí.

Foto zdroj: olkraj.cz

„Cyklostezka Bečva je na koordinaci velmi náročný projekt, přesto se ho daří realizovat tak, aby na sebe jednotlivé etapy navazovaly. Olomoucký kraj do této části projektu investoval dvanáct a půl miliónu korun,“ uvedl Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje.

Příspěvek kraje byl sice významný, ale nikoli jediný. Na financování stavby se podílel také Státní fond dopravní infrastruktury, město Hranice, obce Černotín a Ústí ve spolupráci s Mikroregionem Hranicko.


Cyklostezka Bečva má pro Olomoucký kraj strategický význam. Už teď je několik desítek kilometrů dlouhá a nabízí pohodlnou a bezpečnou jízdu podhůřím Beskyd a okolím Bečvy.

„Na tomto projektu je pěkně vidět, jak úspěšně kraj spolupracuje s dalšími institucemi a investory. Náročné bylo především založení stavby lávky a její uchycení. Lávka, po které cyklostezka vede, spojuje oba břehy Bečvy,“ zdůraznil Michal Zácha, náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast dopravy.

Úsek z Černotína do Ústí navazuje na už vybudované části cyklostezky, které Olomoucký kraj podpořil v minulých letech. Hejtmanství tím plní svoje programové prohlášení, ve kterém se zavázalo budovat nejen cyklostezky, ale i ostatní potřebné zázemí pro cyklisty.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker