Centrum Přerova je pod dohledem, Masarykovo náměstí snímá kamera

Jako na dlani mají návštěvníci webových stránek města přerovské Masarykovo náměstí, a to díky kameře, která byla nainstalována na Městský dům. Diváci tak mají možnost vidět, co se v centru města aktuálně děje – a v příštím roce budou moct on-line pozorovat i přestavbu budovy bývalého Emosu na magistrát. Zdroj: https://www.prerov.eu/cs/magistrat/tiskove-centrum/tiskove-zpravy-2023/tz-cerven-2023/centrum-prerova-je-pod-dohledem-masarykovo-namesti-snima-kamera.html

Foto zdroj: prerov.eu

„A právě s rekonstrukcí této budovy kamera souvisí. Na Emosu totiž byla v minulosti umístěna kamera, která snímala náměstí – provozovala ji soukromá společnost a přímý přenos z centra lidé sledovali na jejích stránkách. Při přípravě objektu na rekonstrukci muselo být „oko“ odstraněno a lidé nás žádali, ať on-line přenos zajistíme. Rozhodli jsme se vyhovět,“ uvedl náměstek přerovského primátora Miloslav Dohnal. 

Kamera stála, včetně instalačních prací, bezmála 34 tisíc korun, měsíčně bude město platit za údržbu, servis a dohled 900 korun. „Jedná se o venkovní panoramatickou IP kameru, která je vybavena bílým LED světlem pro dosvit do 40 metrů – a díky integrované funkci Full-color poskytuje barevný obraz i v horších světelných podmínkách,“ informovala Jitka Kučerová z přerovského magistrátu.

Město provozuje od roku 2019 i přehledové kamery z frekventovaných komunikací, které jsou rovněž dostupné na webu města. „Kamery ukazují řidičům aktuální dopravní situaci. Než usednou do svých aut, mohou se podívat, kde jsou vozovky „zasekané“ a kde průjezdné. A podle toho také volit trasu jízdy,“ připomněl náměstek pro dopravu Tomáš Navrátil. Dvě kamery jsou v Komenského ulici, dvě na Velké Dlážce, jedna v ulici 9. května a jedna v ulici Velké Novosady.

Kamera je k vidění ZDE 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
TV Morava
INZERCE
podlahy poker