První ročník prodejní výstavy Florexpo JARO na výstavišti v Přerově slavil úspěch

Přerovské výstaviště se od čtvrtku do neděle proměnilo v ráj všech zahrádkářů a zahradníků. Bylo zde možné nejen se pokochat krásnou květinovou výzdobou, ale také zakoupit širokou nabídku sortimentu pro dům i zahradu, který zde nabízelo více než padesát stánků. Nechybělo ani občerstvení a atrakce pro nejmenší návštěvníky.

rej

Akci měli na svědomí zkušení organizátoři Vojtěch Zahradník a Luděk Pospíšil, kteří pořádali podobné akce již v Kroměříži, Olomouci i Rakousku. Majitel výstaviště navíc vyšel oběma organizátorům vstříc a nabídl jim zdarma prostory i elektřinu a vodu. "Byla by škoda tyto krásné prostory nevyužít a tak jsme se rozhodli jít do toho. Bylo sice potřeba zajistit spoustu detailů v podobě propagace a prodejců, ale protože nás to baví, tak to šlo dobře," shodli se oba organizátoři. 


„Pro milovníky květin jsme připravili v pavilonu B expozici, která je tvořena z tisíců jarních řezaných květin. Spolu s primátorem města Přerova jsme tady pokřtili i novou barevnou odrůdu tulipánu FlorExpo - vypěstovanou českým pěstitelem. Nápaditou květinovou expozici na téma „Jarní květinové potěšení,“ vytvořenou nejen z květin, ale i z okrasných dřevin, kaktusů a sukulentů jsme chystali od 9. dubna," prozradil za organizátory Vojtěch Zahradník.


Výstava byla také prodejní, proto si zde lidé mohli zakoupit vše, co potřebují pro dům a zahradu, od květin, přes stromky až po zahradní nábytek. Přichystán byl také bohatý doprovodný hudební program, ve kterém vystoupil Motýl Band, dechová hudba Morkovčanka, šedesátičlenný dechový orchestr Haná a mnoho dalších. V rámci výstavy proběhly odborné přednášky, jako například „Povídání o houbách a houbaření“ s mykologem Janem Wiplerem. Další zajímavou záležitostí bylo „Jarní aranžování květin v přímém přenosu“ s mistrem floristou Jarmilou Pejpalovou. Ve spolupráci s Českým zahrádkářským svazem, byla v rámci jarní výstavy, zajištěna odborná poradna.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
TV Morava
INZERCE
podlahy poker