Chystají se další kotlíkové dotace. Dozrají v létě

Dotaci ve výši až 95 procent na výměnu starých kotlů budou moci letos čerpat takzvané nízkopříjmové domácnosti v Olomouckém kraji. Spuštění projektu připravuje Ministerstvo životního prostředí, program má odstartovat v červnu. Podpora se bude vztahovat na tepelná čerpadla a kotle na biomasu.

Foto zdroj: olkraj.cz

„Dotace na kotle na biomasu může být až 130 tisíc korun, na tepelné čerpadlo dokonce 180 tisíc korun,“ uvedl Petr Lysek, radní Olomouckého kraje pro investice, evropské projekty, transparenci, IT a Smart region.

Mezi nízkopříjmové domácnosti patří ty, kde žadatel o dotaci, stejně jako všichni členové domácnosti, pobírá starobní důchod nebo invalidní důchod třetího stupně. Počítají se i rodiny, kde žadatel nebo další osoba z domácnosti využívá příspěvek na bydlení. Podrobnější informace a podmínky dotačního programu nabídne sekce Kotlíkové dotace v Olomouckém kraji na krajských webových stránkách.

Rada Olomouckého kraje nedávno schválila také žádosti o dotace v programu Kotlíkové dotace IV., který byl vyhlášen vloni. Celkem si v jeho průběhu řeklo o peníze téměř 1 500 žadatelů. Těm úspěšným hejtmanství přerozdělilo přes 200 miliónů korun.

„Kotlíkové dotace mají hned trojí efekt – jednak šetří lidem peněženky za účty na energie, dále přispívají čistějšímu životnímu prostředí, a navíc podporují firmy v Olomouckém kraji, které se instalací moderních kotlů zabývají,“ dodal radní Lysek.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker