Dotace poputují do environmentální oblasti, obnovy budov i do srážkové vody

Milion 350 tisíc korun čeká na žadatele ve třech dotačních programech, schválených na prosincovém zastupitelstvu. Nejvíce peněz půjde do environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty, finance jsou připraveny i na obnovu exteriéru památkově významných staveb a podporu využití srážkových vod. Zájemci teď mají čas, aby si prostudovali podmínky a připravili své žádosti.

Foto: Ilustrační obrázek

Program na obnovu exteriéru památkově významných staveb byl poprvé vyhlášen již před devatenácti lety. „Pro letošek máme v programu připraveno 250 tisíc korun. Vlastníci staveb mohou dotaci využít na opravy a obnovy fasády, oken, střech nebo klempířských a uměleckých prvků, viditelných z ulice. Jako u všech dotací, musí být i zde splněna povinná spoluúčast žadatele,“ uvedl náměstek přerovského primátora Miloslav Dohnal. Žádosti budou přijímány od 30. ledna do 10. února. 

Do dotačního programu na podporu environmentálního vzdělávání směřují finance již sedmnáctým rokem

Celková částka 850 tisíc korun je rozdělena do čtyř oblastí, které se všechny týkají životního prostředí. „Od 30. ledna do 10. února mohou žadatelé předkládat žádosti o dotaci na konkrétní výchovně vzdělávací projekty, na pravidelnou celoroční poradenskou činnost v oblasti ochrany životního prostředí nebo na celoroční provoz registrované záchranné stanice pro handicapované živočichy,“ sdělil vedoucí odboru životního prostředí přerovského magistrátu Pavel Juliš.

„A 350 tisíc korun je připraveno na opatření, vedoucí k přirozené biologické rozmanitosti a ekologické stabilitě, například na zalesňování, zatravňování nebo na obnovu zaniklých vodních nádrží,“ doplnila pracovnice oddělení ochrany životního prostředí Yvona Machalová.

Finanční pomoc na využití srážkové vody je vázána na získání podpory z programu Ministerstva životního prostředí „Dešťovka“. „Pokud uchazeč uzavřel v roce 2021 a 2022 smlouvu se Státním fondem životního prostředí, může žádat o dotaci na využití srážkových a odpadních vod také město. Z programu, ve kterém je přichystáno 250 tisíc korun, je možné získat maximálně 35 tisíc korun. Žadatelé mohou své žádosti předkládat od 30. ledna do 30. června,“ upřesnil náměstek Dohnal. 

Podrobné informace, včetně formulářů, jsou zveřejněny na webových stránkách města v sekci Magistrát/Dotační programy/Dotační programy statutárního města Přerova.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker