3 + 1 novoroční otázka pro primátora Petra Vránu

Rejdakce požádala primátory a starosty okresních měst Olomouckého kraje o zodpovězení novoroční ankety. Jaký nejdůležitější projekt bude Přerov v roce 2023 realizovat? A na co se PETR VRÁNA letos nejvíc těší?

"Chceme lidem pomoci zvládnout šílené zdražování a nárůst cen energií," říká primátor Přerova Petr Vrána. Foto: FB

1. Jaký je nejdůležitější projekt, který bude vaše město v roce 2023 realizovat?

Investiční prioritou číslo jedna je určitě budova Emosu na náměstí TGM, kterou chceme proměnit v novou moderní budovu radnice. Věřím, že tím přispějeme k většímu komfortu občanů i pracovníků magistrátu a zároveň okrášlíme část hlavního náměstí. Mezi zásadní investice letošního roku patří bezpochyby i stavba chybějícího úseku dálnice D1 u Přerova. Není to sice investice města, ale tato stavba se Přerova přímo týká a zlepší život všem našim obyvatelům. V roce 2023 by se měla začít budovat také dálnice z Přerova do Olomouce, což je další významná stavba, která ulehčí život řidičům nejen z Přerova.   

2. Jaký z vašich předvolebních slibů začínáte plnit nejdřív?

Mým hlavním předvolebním slibem bylo, že v Přerově udržíme nejlevnější teplo v České republice. Chceme lidem pomoci zvládnout šílené zdražování a nárůst cen ostatních energií. To se nám zatím daří, došlo k navýšení ceny tepla pouze o 15 %, takže pořád zůstáváme na nejlevnější částce v celé zemi. Na dalších programových prioritách začínáme pracovat, mám ambici naplnit maximum toho, co jsme před volbami avizovali. 

3. Co byste do roku 2023 popřál vaší opozici?

Moje přání je, aby se každý zvolený zastupitel zapojil do práce pro město. To, že se někdo ocitl v opozici, neznamená, že nemá prostor pomáhat Přerovu a lidem. Vždy bude pro naše občany prospěšnější, když se jako politici dokážeme domluvit, spolupracovat a potáhneme za jeden provaz, místo okopávání kotníků, nefér útoků a šíření polopravd nebo úplných bludů.

A na závěr se vás zeptáme, na co se vy osobně nejvíc těšíte v roce 2023?

Moc se těším na start inovačního centra. V současné době se dodělávají interiéry a už v polovině roku začne inovační HUB fungovat a sloužit svému účelu, pro který byla budova zrekonstruována. Doufám, že si najdu čas také na své koníčky, těším se hlavně na výlety do hor, kde si vždycky parádně vyčistím hlavu. 




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker