Rozloučení se s rokem 2022 se silvestrovskými plavci. Přivítání roku nového s ohňostrojem

Silvestrovské odpoledne mohou Přerované strávit v ulicích města. Od dvou hodin se budou pod sokolovnou do studené vody řeky Bečvy nořit otužilci v recesistických koupacích úborech. A po skončení plavecké show mají příznivci zimního plavání možnost přejít na náměstí, kde od 15 hodin na podiu vystoupí Freďáci.

Foto: Ilustrační obrázek

Na Nový rok úderem šesté hodiny večerní se nad řekou rozzáří tradiční ohňostroj. Sestaven bude jako vzpomínka na přerovské muzikanty – oba Pavly Nováky a Jaroslava Wykrenta. „Ohňostroj bude rozdělen do sedmi částí – sedmi písniček. Trvat bude jedenáct minut. Lidé se mohou těšit na popovou muziku i tu rockovou v podání Pirilla. Společně zavzpomínáme na krásné chvilky, které nám tito hudebníci přinášeli textem, zpěvem a hudbou,“ vzkazuje Přerovanům tvůrce ohňostroje a jmenovec obou zesnulých přerovských zpěváků Pavel Novák. Jak prozradil, světelnou show, která je tradičně nejlépe viditelná z břehů řeky Bečvy v blízkosti hradeb, připravoval dva měsíce.

A kdo by chtěl sváteční den zakončit koncertem pod zimní oblohou, může. „V půl sedmé večer na náměstí zahraje své hity legendární přerovská kapela Synkopa. To bude symbolická tečka za více než měsíc trvajícím programem, v rámci kterého na jevišti před radnicí vystoupilo přes sedm desítek kapel, hudebních a tanečních souborů a dětských skupin z přerovských škol a školek,“ řekl ředitel Kulturních a informačních služeb města Přerova Jaroslav Macíček.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker