V Brodku u Přerova hořel rodinný dům. Dva lidé byli zraněni

Sedm jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů zasahovalo ve čtvrtek odpoledne v Brodku u Přerova u požáru rodinného domu.

Po příjezdu na místo požáru a následném průzkumu zjistili hasiči, že hoří celý objekt. "Jelikož se jednalo o budovu v řadové zástavbě, úkolem všech zasahujících jednotek bylo dostat oheň co nejrychleji pod kontrolu a zároveň zamezit jeho šíření na přilehlé domy," sdělila Lucie Balážová, tisková mluvčí HZS Olomouckého kraje.

Hasičům se požár podařilo lokalizovat a současně uchránit sousední stavby. Poté s pomocí termokamery vyhledávali skrytá ohniska hoření, aby je mohli dohasit. Museli také částečně rozebrat střešní konstrukci. "Při požáru se zranili dva lidé, kteří byli předáni do péče zdravotnické záchranné služby," doplnila Balážová.

https://www.facebook.com/hasici.olomouc/videos/441286176746054/


Na místě zasahovali profesionální hasiči z Přerova, Olomouce a SŽDC a také jednotky dobrovolných hasičů z Brodku u Přerova, Tovačova, Dubu nad Moravou a Prostějova-Vrahovic. Příčinou požáru bylo zatopení v kamnech, odkud se neuzavřenými dvířky oheň rozšířil do celého objektu. Předběžná škoda činí 300 tisíc korun.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker