S „KáPéčkem“ doma vítězně

Na zlepšený výkon v zápase s Olomoucí navázaly volejbalistky Přerova v dalším domácím zápase. S KP Brno si poradily 3:1 na sety. Výhra to nebyla lehká a o dramatické chvíle se staraly oba týmy.

V první sadě si domácí hráčky vypracovaly až pětibodový náskok a vše vypadalo, že zisku prvního setu nic nestojí v cestě. Hráčky KP Brno se nehodlaly s výsledkem smířit po 4 bodech v řadě se dostávají o bod napřed 19:20. První setbol jde přece jenom na přerovskou stranu. Soupeřky znovu odmítají konec setu a samy mají dva setboly. Zubřice je taktéž odvrací. Na druhou přerovskou šanci na ukončení setu vytahuje trenér Vlček Žolíka v podobě Říhoškové. Ta jde na servis a esem set ukončuje. 

Druhý set je opět v režii domácího týmu. Rychlý náskok a celkově bezzubý soupeř dávají šanci na rychlý zisk druhého bodu. Brňanky se ještě nadechují k odporu a opět čtyřbodovou šňůrou ukrajují z náskoku domácích. Tuto šňůru pomyslně uťal trenér Vlček. Po dopískaném „dvojáku“ domácí nahrávačky Zatloukalové své protesty odnesl žlutou kartou. Podávající Kvapilová vyšla zřejmě z tempa a domácí následný setbol proměňují.

Třetí set se ničím nelišil již odehraných. Tedy do svojí poloviny. Několik zkažených míčů jakoby v hlavách domácích hráček přeplo z vítězné vlny. Namísto tvrdého zakončení pokusy o ulívku. Brňanky stav otáčejí a set jde na jejich stranu.

Tým KP Brno povzbuzený ziskem setu zahájil lépe čtvrtou sadu. To platilo do její poloviny a pak se zopakoval vývoj setu třetího, ale v opačném gardu. Do koncovky se šlo za vyrovnaného stavu. Stav utkání 19:20 pro Brno, bodový blok a dobré střídání od trenéra Vlčka. Na servis posílá Sáru Kuželovou. Ta, samozřejmě s celým týmem, režíruje konec setu s velkým K. A to doslova. Kuželová podáním přitlačí soupeře a bod získává vytlučeným blokem kapitánka Sandra Kotlabová. Další servis a tentokráte Kotlabová blokem boduje, Sára Kuželová pokračuje esem a přímým bodem ze servisu. Mečbol proměňuje ulívkou Markéta Kukučová. 


V pozápasovém hodnocení potvrzuje kapitánka Kotlabová řádně potrénovaný servis, za celý zápas měla domácí děvčata jen pět zkažených servisů. "Trénink podání v týdnu se odrazil v menším počtu chyb. Ve třetím a částečně i čtvrtém setu jsme začaly hrát opatrně a spíše jsme ulívaly. Naštěstí jsme se v koncovce zvedly a vyhrály."

Tímto zápasem načala extraliga žen druhou polovinu základní části. V jejím pokračování čekají 14.11. zubřice na brněnské palubovce šelmy z Volejbalu Brno.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker