Měsíc, Země a Mars se nastěhují do Korunní pevnůstky. Promluví i František Palacký

Ještě jste neviděli modely obřích těles, které se občas objevují v Olomouci? Nenechte si ujít pohled na nasvícenou Zemi, Mars a Měsíc, které budou vystaveny ve čtvrtek 20. července výjimečně v půvabném areálu Korunní pevnůstky v Olomouci. Chystá se i promítání.

Modely vesmírných těles se objevují v našem kraji pravidelně a vždy je o ně velký zájem. Foto: Archiv

Modely vesmírných těles budou vlastně atraktivní kulisou pro další program. Pořadatelská organizace AFO totiž zve spolu s partnery také na celovečerní film Vědkyně vs. věda, který se bude promítat v amfiteátru pevnůstky. Snímek pojednává o vztahu vědců a vědkyň na pracovišti, zkoumá nepoměr mužů a žen v laboratořích a hledá cesty, jak udělat vědu bezpečným místem pro všechny.

Do historie! | Foto: Pevnost poznání

Pevnost poznání tento večer otevře veřejnosti expozici Do historie!, kde představí mimo jiné i nový exponát Slavné osobnosti spjaté s olomouckými dějinami. K lidem tak hlasy herců zlínského divadla promluví třeba František Palacký nebo Marie Terezie.
Areál Korunní pevnůstky a budova Pevnosti poznání budou ve čtvrtek otevřeny od 19:00 do 20:30 hodin, v půl deváté pak začne v amfiteátru promítání filmu.


Podívejte se na trailer k filmu Vědkyně vs. věda:



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker