Miroslav Komínek: Bojové plemeno

Když jde člověk na ranní směnu, funguje často pouze v režimu podmínečného vzbuzení s organismem udržovaným v chodu kávou či silným čajem. Mhouřící víčka sotva na špehýrku. Nečekaná událost pak dokáže v mžiku způsobit zamžikání, po němž získají oči velikost zralých blum (nikoliv barvu). Podobný stav zažila svědkyně, která krátce po kuropění lehce rozechvělým hlasem nahlásila na tísňovou linku dva volně pobíhající psy. Bojové psy.

Foto: Ilustrační obrázek

K místu setkání člověka s krvelačnou bestií krát dva vyjela hlídka, aby zvážila situaci a s pracovníky útulku projednala strategii odchytu. Hned po příjezdu bylo jasné, že se to rozhodně nebude odvíjet tak, jak si strážníci plánovali. Sotva vystoupili a přiblížili se do zorného pole dvěma svalnatým bitevníkům, vzala veškerá taktika za své a iniciativu převzala osminohá dvojice. Psí tlamy se roztáhly do rozjíveného úsměvu tak, že se se jim koutky téměř spojily za ušima a ocasy začaly decimovat trávník s takovou razancí, že by na mistrovství světa ve vzdušné baštonádě zastínily všechny zkušené borce z Orientu. Svaly překypující energií a radostí napnuté jak trenýrková guma na dětském praku čekaly na jakoukoliv záminku, aby spustily. Ta přišla prostým pokynem: „No, pocem!“.


Foto zdroj: FB Městská policie Přerov

Dvě chlupaté dělové koule vyrazily s takovou vervou, že drápy rozcupovaly okolní uschlou květenu jak Homer Simpson předvolání do soudní poroty. Následoval nevyhnutelný útok na strážníky. Kila svalů, šlach a kostí vcukuletu uzurpovala služební nohavice. Pochopitelně za vydatné podpory nejméně litru slin. Chvíle výskoků dvojka takticky střídala s lehnutím na záda a rafinovaně lákala dlaně dvounožců na světlá břicha, aby je donutila se sehnout a pak v nestřežený okamžik zaútočila růžovým jazykem na pár neoslintaných částí jejich legračních těl. Frkání, poštěkávání, chrochtání a funění u toho bylo jako v přeplněné tramvaji během dopravní špičky.

Ač měl vysmátý párek zjevně navrch a disponoval navíc čtyřma nohama navíc, nakonec naposledy šlehl oháňkami a vyčerpaně padl. Na tuto chvíli hlídka zkušeně čekala. Již nebyl žádný problém napojit oddechující chlupáče na vodítko a vyčkat příjezdu pracovníků útulku. Byli odchyceni? Byli. Historie se již neptá na průběh.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker