Promítání, červený koberec i fototapeta. Do Hvězdy se přemístí Karlovarský filmový festival

Červený koberec natažený před promítacím sálem, focení u tapety s filmovým motivem, bohatá nabídka filmů - a návštěvníci, kteří si mohou užít pocit, že se stali součástí Karlovarského filmového festivalu. Tak to bude od 3. do 11. července vypadat v kině Hvězda, neboť Přerov se stane jedním z měst, kam se věhlasný festival touto formou přenese. Přehlídka nazvaná TADY VARY ve vašem kině přinese šestnáct filmových titulů.

Foto: Ilustrační obrázek

„Filmy budou promítány denně vždy ve dvou časech – uvádět je budeme ve stejném režimu, jako všechna kina, která se do přehlídky zapojila. Samotným organizátorům je líto, že poprvé od roku 1946 se festival konat nebude, a proto zvolili tuto alternativu,“ vysvětlila vedoucí kina Svatava Měrková. Připomněla, že výjimku v časech promítání bude tvořit pouze zahajovací a zakončovací den, kdy je v plánu pouze jedna projekce, začínající v osm hodin večer. 

Představení mají být koncipována ve festivalovém duchu, doplněna budou odbornými úvody přenášenými on-line do sálu, do vybraných míst se chystají rovněž osobní delegace. Zahajovacím snímkem přehlídky bude australské drama Než skončí léto, dále jsou na programu třeba dokumenty Meky, Kubrick o Kubrickovi, anebo Tajný agent. Na závěr se festival rozloučí dramatem Honey Boy, natočeném podle vlastního scénáře herce Shii LaBeoufa – film vypráví o jeho bouřlivém dětství a dospívání, cestě ke slávě a následném kolapsu.

Vstupenky na jednotlivé filmy si mohou zájemci koupit online na www.kinohvezdaprerov.cz, nebo osobně v pokladně kina. Cena jedné projekce je 140 korun. „Připravili jsme pro diváky také zvýhodněné vstupné. Kdo si koupí permanentku na celý průběh festivalu, ten zaplatí 1600 korun namísto 2240,“ podotkla Svatava Měrková. Podle ředitele Kulturních a informačních služeb města Přerova Jaroslava Macíčka je alespoň tato možnost drobnou „náplastí“ za řadu kulturních akcí, které musely být v Přerově kvůli koronaviru zrušené.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit


INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker