Kino Hvězda: Tady Vary, sté narozeniny studia Walta Disneyho i předpremiéra filmu

Na podzim se Kino Hvězda připojí hned ke dvěma filmovým festivalům, a na své si přijdou dospělí i děti. Po třech letech se do českých a moravských kin vrací ojedinělý projekt Tady Vary, který přináší divákům na plátna domovských kin v městech a obcích snímky, jenž bylo dosud možné zhlédnout pouze v rámci Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. Tento projekt vznikl v roce 2020, kdy Covid 19 odložil 55. ročník festivalu o rok, ale tým Jiřího Bartošky přišel s náhradním řešením.

Foto zdroj: prerov.eu

Projekce vybraných filmů probíhaly souběžně v 96 kinech po celé republice, v Přerově na ně zavítalo na tři stovky filmových fanoušků. Tady Vary startují 18. října snímkem Anatomie pádu. Následují 1. listopadu Umění jíst a milovat, 22. listopadu Napoleon, 13. prosince vánoční klasika Láska nebeská. „Pro další projekce v roce 2024 zatím víme, že se bude promítat 10. ledna, 7. února, 13. března, 24. dubna, 22. května a 12. června. Konkrétní snímky ale distributor sdělí do konce letošního roku,“ doplnila vedoucí kina Svatava Měrková. Na celou sezónu Tady Vary bude možnost zakoupit si předplatné na všech 10 festivalových večerů za zvýhodněné vstupné 1200 korun. „Pokud budete vlastníkem předplatného a nebudete se moci na některou z projekcí dostavit osobně, nevadí. Vaši abonentskou vstupenku můžete půjčit, komu budete chtít,“ uvedla Svatava Měrková. Lístky na snímky budou v prodeji i jednotlivě za obvyklé vstupné 160 korun.

Druhým festivalem nazvaným Disney100 přerovské kino oslaví 100. výročí studia Walta Disneyho

Dětským divákům nabídne čtveřici filmů, které se v minulosti zapsaly do srdcí všech generací. Budou to 26. října Na vlásku (2010), 27. října Ledové království (2013), 28. října 101 dalmatinů (z roku 1961, v ČR uveden v roce 1995) a 29. října Lví král (1994). Sté výročí od založení The Walt Disney Company se datuje k 16. říjnu a jednotné vstupné na tyto projekce bude symbolických 100 korun.

Další podzimní peckou v kinech bude dvouapůlhodinové mysteriózní drama otce Českého lva Petra Vachlera – Tajemství a smysl života. Jeho předpremiéra 4. října, na níž dorazí i sám režisér s besedou, je u nás beznadějně vyprodána.

Více na www.tadyvary.cz



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker