V létě bude mít svou premiéru kino „Po setmění“, hrát se bude každou srpnovou středu

Po setmění. To je název nového letního mobilního kina, které začne od srpna sloužit Přerovanům. Promítat se bude každou středu večer na třech různých místech – na Laguně, v Michalově a v Předmostí, v dalších letech by se měly filmové lokality rozšířit. Přerovské letní kino je další z projektů participativního rozpočtu, který došel naplnění. „Lidé si pořízení kina odhlasovali, my jsme techniku za schválených 350 tisíc korun pořídili a letos zahájíme první sezónu s předem zvolenými filmy. V příštím roce vyzveme Přerovany, aby se na výběru filmů také spolupodíleli,“ uvedl primátor města Petr Vrána. Předprodej lístků začíná v červenci.

Foto zdroj: prerov.eu

A na co se mohou diváci v rámci programu „Středy s filmovými hity“ těšit? „Protože nejde o klasické projekce jako ve velkých kinech, ale filmy jsou dostupné pouze na Blue Ray nosičích či jako mp4, rozhodli jsme se z dostupných titulů vybrat takové, které oslovily široké publikum v uplynulých letech. Diváci uvidí filmové pecky, jako jsou oba dva Top Guny, hudební hit s Lady Gaga Zrodila se hvězda, promítneme také Padesát odstínů šedi a projekce zakončí poslední srpnovou středu Gump - pes, který naučil lidí žít,“ prozradila vedoucí kina Hvězda Svatava Měrková. Vstupenky bude možné zakoupit na místě, ale také od 1. července v předprodeji na stránkách www.kinohvezdaprerov.cz. Cena vstupného na jednu projekci pod širým nebem je 50 korun, město za pět filmových představení zaplatí zhruba 125 tisíc. „Protože jde o menší kino, je počet diváků omezen – film může sledovat sto lidí. Sedět budou na trávě, doporučujeme proto lidem, aby si vzali deky a karimatky. Ti, kteří budou mít vlastní židličky nebo sedátka, budou sedět vzadu, aby nebránili ve výhledu těm, kteří budou na dekách,“ doplnila Měrková.

Promítání v srpnu vybrali organizátoři záměrně, neboť v červenci budou mít Přerované možnost navštívit kinematograf bratří Čadíků, který obsadí Masarykovo náměstí od 15. do 18. července.

Letní kino Po setmění – program:

2. srpna: Top Gun – Laguna, ve 21 hod.

9. srpna: Zrodila se hvězda – Michalov, ve 21 hod.

16. srpna: Top Gun Maverick – Laguna, ve 21 hod.

23. srpna: Padesát odstínů šedi – Předmostí, ve 21 hod.

30. srpna: Gump - pes, který naučil lidi žít – Michalov, ve 20.30 hod.

Foto: Jedním z promítacích míst je i prostor u Laguny.

Zdroj: https://www.prerov.eu/cs/magistrat/tiskove-centrum/tiskove-zpravy-2023/tz-cerven-2023/v-lete-bude-mit-svou-premieru-kino-po-setmeni-hrat-se-bude-kazdou-srpnovou-stredu.html



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
TV Morava
INZERCE
podlahy poker