Profesionální hasiči v Přerově oslaví 70 let od svého založení

70 – Přesně tolik let jsou obyvatelé Přerova a okolí pod ochranou profesionálních hasičů. Letos si toto kulaté jubileum připomene HZS Olomouckého kraje a územní odbor Přerov 21. června společně s kolegy hasiči Správy železnic.

Foto zdroj: hzscr.cz

Pro veřejnost je připraven bohatý program na náměstí TGM a u řeky Bečvy v Přerově. Od 9 do 17 hodin se mohou děti i dospělí těšit na spoustu dynamických ukázek, a to například na vyprošťování u dopravních nehod, hašení jedlých tuků či automobilu, nakolejování vlaku, záchranu z výšky nebo slaňování. Chybět nebude ani zásah na nebezpečnou látku, při němž musejí hasiči využívat speciálních protichemických obleků. Po celou dobu budou na náměstí výjezdové automobily. Představí se zde nejmodernější technika a speciální vybavení, k vidění bude i vyprošťovací tank. "Pro děti jsme připravili soutěže, kvíze a hry, při nichž mohou nahlédnout do naší činnosti a poučit se o protipožární bezpečnosti. Vyzkouší si třeba i mini TFA, tedy upravené překážky ze soutěže o nejtvrdšího hasiče," informovala mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Část programu se bude konat u Bečvy u místní loděnice, kde se zájemci budou moci projet na záchranných člunech po řece. Připraveny budou rovněž ukázky záchrany tonoucího z vody. Slavnostní akci zakončí v 17 hodin spanilá jízda hasičské zásahové techniky městem.

Přijďte oslavit 70 let profesionálních hasičů v Přerově a nahlédněte s námi pod ruce zkušených přerovských hasičů při ukázkách jejich práce.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
TV Morava
INZERCE
podlahy poker