Moravská škola tance představuje po loňském úspěchu další úžasné představení. Uhádnete jaké?

Představení plné fantazie a nových prvků v podobě moderní technologie ve scénografii a osvětlení. I na to se mimo jiné mohou letos těšit příznivci Moravské školy tance, která si pro tento rok připravila program na téma Petr Pan. Na jaké novinky se můžete ještě těšit a jak vzpomínají na loňský úspěch přestavení Malá mořská víla? Na to jsme se zeptali Ondřeje Bernkopfa.

Foto zdroj: filmycesky.cz

V loňském roce jste zpracovali představení na motivy příběhů Hanse Christiana Andersena Malá mořská víla. Jaké jste měli ohlasy od diváků?

Ohlasy od diváků byly velmi pozitivní a všech pět repríz, které jsme hráli, byly prakticky vyprodané. Celkem jsme měli téměř 2000 diváckých shlédnutí. Na představení se sjížděli i lidé z jiných měst. Dokonce jsme rezervovali místa pro autobus plného dětí ze školního zájezdu. Rádi bychom také zmínili, že město Přerov nás nominovalo na cenu Olomouckého kraje v oblasti kultury, což nás obrovsky potěšilo a znamená to velké ocenění naší práce i velkou motivaci a inspiraci, pokračovat v tvorbě a připravovat další kvalitní představení pro naše diváky.

Bude ještě možnost přestavení shlédnout?

Bylo by pro nás velkou radostí, kdybychom mohli tuto hru někdy opět uvést. Pokud jde o možnost dalších repríz, musím říct, že zatím nemáme k dispozici profesionální soubor, který by dokázal obsáhnout celý náš repertoár. Nicméně, rádi bychom postupně přidávali další reprízy nejúspěšnějších představení, včetně Malé mořské víly. Momentálně však plánujeme pouze jedno představení ročně, na které se snažíme připravit co nejlépe a přidat několik nových prvků, aby byl zážitek pro diváky ještě větší a pro naše žáky zase o krok obtížnější.

Jaké plánujete letos novinky, na co se můžeme těšit?

S dětmi v Moravské škole tance se připravujeme na představení Petr Pan. Chystáme se přidat několik nových prvků, které by měly naše představení ještě víc oživit a zpříjemnit zážitek pro diváky. Jednou z novinek je například použití moderní technologie ve scénografii a osvětlení, díky čemuž se diváci budou moci těšit na další vizuální efekty. Dále jsme připravili barvitější choreografie a písně, které by měly zpestřit a podtrhnout celý příběh. Další novinkou bude, snad doufáme, létání, což by mělo vytvořit ještě větší zážitek pro celou rodinu. Děláme pro to maximum. V sále jsme vytvořili kladkostroj i s pevnou kotvou. Uvidíme.

Naše dlouhodobá vize zahrnuje vybudování profesionálního tanečního souboru s profesionálním zázemím v Přerově. Věříme, že práce a snažení nás posunou k tomuto cíli a pomohou vytvořit širokou a kvalitní taneční scénu v našem regionu.

Moravská škola tance má ucelené výukové programy přímo uzpůsobené věku a schopnostem pro děti od 3 let a mládež. Naše snaha je, aby se žákům v naší škole tanec líbil a chtěli se v něm dále rozvíjet. Pokud se jim podaří úspěšně absolvovat celý program, snažíme se jim poskytnout další možnosti a podporu v oblasti tance. V průběhu studia jsou děti připravovány na talentové zkoušky do konzervatoří, pedagogických škola a tělesných fakult. Rádi bychom touto cestou poděkovali všem našim žákům, rodičům, divákům, podporovatelům a sponzorům za podporu a příležitost realizovat projekt takového rozsahu jako je naše taneční představení. Bez Vaší podpory a pomoci by to nebylo možné.

Děkujeme Vám za to, že nám umožňujete dělat to, co milujeme a co nás naplňuje.

Pro více informací o taneční škole a jejích aktivitách se prosím podívejte na webové stránky www.moravskaskolatance.cz



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
TV Morava
INZERCE
podlahy poker