Štreitův cyklus fotografií Lidé Přerova putuje po republice. Od pátku bude k vidění v Konici

Sérii fotografií dokumentujících život v Přerově objektivem světoznámého uměleckého fotografa Jindřicha Štreita aktuálně hostí Galerie zámku Konice na Prostějovsku - v pátek 10. února bude za účasti autora výstava zahájena. Fotografie byly vytvořeny na přelomu let 2021/2022 a svou premiéru měla výstava v Galerii města Přerova vloni v srpnu při příležitosti Přerovských Svatovavřineckých hodů.

Foto zdroj: prerov.eu

Jindřich Štreit vydal za svůj život několik desítek fotografických knih a jeho díla jsou součástí sbírek předních institucí včetně Muzea moderního umění v New Yorku, Národní galerie umění ve Washingtonu nebo Muzea Viktorie a Alberta v Londýně. Za svou práci byl za minulého režimu zatčen, uvězněn a podmínečně odsouzen, až do pádu režimu nesměl vystavovat ani publikovat. K umělecké činnosti se však vrátil hned po sametové revoluci.

Soubor čtyř desítek velkoformátových fotografií, které autor pořídil při realizaci kolekce snímků s názvem Ze života Přerovanů, určených pro kalendář na rok 2023 vydávaný městem Přerovem, bude ve výstavních prostorách konického zámku k vidění do 3. března.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
TV Morava
INZERCE
podlahy poker