Tragická dopravní nehoda dvou osobních automobilů u Slavíče na Hranicku si vyžádala lidský život

V pondělí 2. března ve čtvrt na čtyři odpoledne došlo na silnici I/47 u obce Slavíč k vážné dopravní nehodě dvou osobních vozidel. Oba řidiči zůstali zaklínění v automobilech. Hasiči je vyprostili pomocí speciálních hydraulických nástrojů. Jeden řidič byl transportován do nemocnice, u druhého lékař konstatoval smrt.

foto: HZS Olomouckého kraje

Podle prvotních informací přejel z prozatím přesně nezjištěných příčin řidič jedoucí ve směru od Hranic na Lipník do protisměru, kde se čelně střetl s řidičem protijedoucího vozidla. Ten bohužel utrpěl vážná zranění, kterým na místě podlehl. Druhý z řidičů byl s vážným zraněním transportován letecky k ošetření do nemocnice. Veškerými okolnostmi a souvislostmi, za nichž k tragické dopravní nehodě došlo, se zabývají kriminalisté.


"Oba zaklíněné řidiče museli hasiči vyprostit pomocí speciálních hydraulických nástrojů a místo dopravní nehody protipožárně zabezpečit a následně jedno z vozidel odstranit ze svodidel pomocí technického automobilu s hydraulickou rukou. Poté asistovali odtahové službě s naložením vozidel a komunikaci uklidili," sdělila k případu tisková mluvčí HZS Olomouckého kraje - Lucie Balážová.

Kvůli náročnému zásahu a následnému vyšetřování okolností dopravní nehody musela být komunikace přes 3 hodiny uzavřena. Na zásahu se podílela také jednotka drážních hasičů SŽDC a jednotka dobrovolných hasičů z Hranic.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker