Šéf Meopty padl. Generální ředitel Moťka končí. Meopta propouští

Česká televize informovala, že společnost Meopta-optika kvůli poklesu objednávek od svých odběratelů, který způsobila pandemie koronaviru, dá výpovědi dalším dvěma stovkách zaměstnanců. Společně s nedávnou první vlnou propouštění přijde o práci ve firmě, která je předním tuzemským výrobcem optickomechanických přístrojů, 400 lidí. Je to zhruba pětina celkového počtu pracovníků.

Dědic slavného Paula Rausnitze, pan Gerald Rausnitz se stane prezidentem Meopty-optiky od 1. července. Dosavadní šéf, ikona úspěchu Meopty, generální ředitel Vítězslav Moťka končí. Foto: Gerald Rausnitz, zdroj: www.meopta.com

Ke 30. 6. 2020 však ve slavné přerovské firmě končí i dlouholetý šéf Meopty a ikona meopťáckého podnikání, generální ředitel Vítězslav Moťka. Podle zdrojů blízkých vedení firmy odchází oficiálně do důchodu. Kolují však spekulace, že za jeho koncem je krize v prestižní přerovské firmě. Do vedení firmy byly údajně instalovány osoby blízké novému majiteli, dědici Meopty, panu Geraldu Rausnitzovi.

Gerald Rausnitz je potomek slavného Paula Rausnitze, po kterém byla dokonce pojmenována jedna z ulic Přerova. Po jeho smrti se dokonce spekulovalo o tom, že Meopta bude na prodej. Zlé jazyky tvrdily, že fabrika skončí v rukách Číňanů, s tím, že do Číny přesune taky celou výrobu. To se zatím neděje. 

Nové jméno spojované se změnami ve firmě je Alena Moore. Podle serveru Batovaskola.cz je paní Moore "finanční expertka, která zakotvila v České republice" před 13 lety. Jak tento server dále uvedl, jejím základním úkolem ve firmě je zefektivnit procesy ve společnosti a strategicky ji rozvíjet. Má údajně za sebou bohaté mezinárodní zkušenosti (USA, Japonsko, Norsko, Kajmanské ostrovy, Čína, Indie, Irsko) z oblasti financí, obchodu a marketingu. 

V poslední době přitom Meopta masivně propouští. Propuštěným zaměstnancům pomáhá hledat práci. Propuštěných je už zhruba pětina celkového počtu pracovníků této věhlasné přerovské firmy.



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
TV Morava
INZERCE
podlahy poker