Dočká se konečně Přerovský skatepark zaslouženého vylepšení?

Skatepark v Přerově byl poprvé zrealizován díky místním nadšencům v 90. letech 20. století. Tehdejší uživatelé byli zejména skejťáci a inline bruslaři. Od té doby však prošel skatepark řadou vzestupů a pádů. V posledních letech se stále více zvyšuje zájem veřejnosti, zejména mladých sportovců, kteří volají po zásadních opravách a úpravách překážek. V rámci třetího ročníku participativního rozpočtu města Přerova „Chci v Přerově“ můžete do 4. října hlasovat pro novou překážku ve skateparku.

Foto zdroj: prerov.eu

Stávající skatepark u Velké Laguny je v havarijním stavu a je starý bez mála třicet let. V Přerově je přes cca 120 dětských hřišť, které jsou pro děti ve věku od dvou do šesti let. Pro starší děti a mládež je však sportovních hřišť  dlouhodobě nedostatek. 

Na starší děti a mládež se často zapomíná a skatepark je jednou z mála možností, které mají, pokud si nezaplatí volnočasové kroužky. Skatepark v Přerově je volně přístupné sportoviště a v létě je tu neustále plno. Díky tomu, že je skatepark otevřený každý den a je zcela zdarma, mohou sem děti i mládež přijít kdykoliv, bez ohledu na denní dobu nebo roční období, pokud to počasí dovolí (jelikož není zastřešený).

Současný stav skateparku je mírně řečeno nedostačující

"Naším cílem je poskytnout dětem a mládeži kvalitní prostor pro trávení volného času. Nové překážky představují první krok k tomu. Umístění těchto překážek umožní lepší podmínky pro všechny – koloběžkáře, skateboardisty, cyklisty i bruslaře. Zároveň umožní více jezdcům využívat skatepark současně, čímž se výrazně zvýší jeho kapacita. Momentálně musí sportovci bohužel často čekat, než se uvolní prostor," říká autor projektu Ondřej Závěšický.

Nová překážka v skateparku je ideální pro koloběžky a kola. Je navržena v klasickém stylu, což ocení všichni uživatelé přerovského skateparku. Je vhodná jak pro začínající mladé jezdce, tak i pro starší sportovce, kteří si na ní skvěle zajezdí. Foto v návrhu je ilustrační a konečná podoba se bude projednávat s dalšímy uživateli skateparku.

Pro projekt můžete hlasovat ZDE

Jestli se Přerov někdy dočká kompletí modernizace celého skateparku tak jako se tomu stalo v Hranicích nebo Dřevohosticích je zatím ve hvězdách. Podle našich informací prozatím zastupitelé města vyjednávají o odkupu pozemků pro jeho rozšíření. Pokud si chcete dobře zajezdit a nevadí vám vzdálenost, zkuste jeden ze dvou skateparků v Kroměříži, nebo Otrokovicích či Novém Jičíně kde mají opravdu již exluzivní skateparky.





INZERCE
SPEA SPEA

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Auto _ Kubíček
INZERCE
Kickbox K1