Policisté dnes obsadili Městský dům v Přerově

Aktivní střelec útočící na návštěvníky Městského domu – takové je téma prověřovacího cvičení, které v „Měšťáku“ dnes (v úterý 4. června) od 9.30 hodin probíhá pod taktovkou Územního odboru přerovské Policie České republiky. Účastní se ho všechny složky Integrovaného záchranného systému Olomouckého kraje, Městská policie Přerov, ale i pracovníci magistrátu, Kulturních a informačních služeb města Přerova, Městského informačního centra a figuranti z řad policistů ze Základní odborné přípravy v Holešově.

Foto zdroj: prerov.eu

Neprodyšně uzavřené náměstí TGM a spousty zasahujících policistů překvapily dnes ráno Přerovany. Není se ale čeho bát. Složky Integrovaného záchranného systému pouze nacvičují v Městském domě zásah proti nebezpečnému střelci. „Předpokládám, že všichni občané chtějí, aby policie a obecně všechny složky Integrovaného záchranného systému Olomouckého kraje, byly perfektně připraveny na všechny situace, které mohou nastat. To, že ozbrojený útok ve školách, v různých institucích či na veřejných prostranstvích je reálnou hrozbou, nám bohužel potvrdilo například řádění střelce loni v prosinci na Karlově univerzitě v Praze,“ uvedl přerovský primátor Petr Vrána. Podobná cvičení jsou podle něj velmi důležitá. Celá akce se přitom připravovala v utajení.

„O tom, že se nejedná o skutečný „ostrý“ zásah proti ozbrojenému útočníkovi, bylo předem informováno jen několik osob. Že se jedná o cvičení nevěděli ani naši zaměstnanci, ani zasahující policisté,“ přiblížil ředitel Kulturních a informačních služeb města Přerova Jaroslav Macíček. Cílem cvičení je prověřit funkčnost celého systému. „Zjistíme, zda děláme během zásahu nějaké chyby, abychom se z nich mohli poučit a do budoucna je neopakovat. Pochopitelně nejlépe se na podobnou situaci připravíme, když cvičíme v reálném prostředí, například i v centru města, nejen třeba ve vojenském prostoru. Samozřejmě platí okřídlené přísloví – těžko na cvičišti, lehko na bojišti,“ uzavřel ředitel Územního odboru Přerov Policie České republiky Martin Crha.

Cvičení bylo ukončeno v 11.50 hod.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Ekologický rozcestník MIE
INZERCE
podlahy poker