Piráti na zastupitelstvu prosadili zpracování zadání pro pořízení studie nového přerovského skateparku

Přerovský skatepark je v havarijním stavu a od podzimu je oficiálně zavřený. Lidé ho však stále využívají. Na návrh pirátského zastupitele Vojtěcha Nezvala proto zastupitelstvo města Přerova na posledním zasedání schválilo zpracování zadání studie pro vybudování nového skateparku.

Foto: Ilustrační obrázek

Přerovský skatepark, který sloužil komunitě od roku 2001, je v havarijním stavu a od podzimu minulého roku oficiálně uzavřen. Přesto místo nadále láká mnohé mladé lidi, což zvyšuje riziko úrazů. Současná infrastruktura navíc není přizpůsobena moderním požadavkům na koloběžky a in-line brusle, které jsou mezi mládeží stále populárnější.

Zastupitelstvo na základě návrhu pirátského zastupitele Vojtěcha Nezvala zadalo odboru Koncepce a rozvoje, aby zajistil zpracování zadání pro pořízení studie nového skateparku. Tento krok je první fází v procesu vybudování moderního a bezpečného prostředí pro všechny milovníky adrenalinových sportů.

„Jsem rád, že město myslí i na potřeby mladé generace. Nový skatepark není jen o sportu; je o bezpečném a atraktivním místě pro setkávání a rozvoj dětí a mladých lidí. Společně s městem a komunitou chceme vytvořit prostředí, které bude sloužit dlouhodobě a bezpečně.“ doplňuje Vojtěch Nezval.

Nový skatepark by měl odpovídat nejen aktuálním bezpečnostním standardům, ale také reagovat na trendy a preference mladých sportovců. Projekt nového skateparku z iniciativy Vojtěcha Nezvala představuje významnou investici do sportovní infrastruktury pro mladé v Přerově.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker