Mléko z Olmy bylo kontaminované. Supermarkety je už stahují z prodejen

Čerstvá mléka v PET lahvích od společnosti Olma mají problém. V produktech, která mají datum spotřeby mezi 26. a 30. říjnem 2021, jsou nežádoucí mikrobiální kultury. PET lahve z této šarže jsou stahovány z prodejen.

Ilustrační foto: olma.cz

"Vážení zákazníci, z důvodu technické poruchy na zařízení došlo k mikrobiální kontaminaci námi vyráběného čerstvého mléka baleného do PET lahví. Kontaminace není plošná a masivní, ale mléko se může i při uchování ve správných skladovacích podmínkách kazit a proto jej nedoporučujeme ke konzumaci. Kontaminované mléko poznáte tak, že nemá typickou chuť a vůni. Jedná se o mléka s daty spotřeby 26. 10. - 30. 10. 2021," uvádí společnost Olma na svých webových stránkách.

Mléko už stahují supermarkety různých řetězců z prodeje. Například v Lidlu jsou tato mléka prodávána pod názvem Pilos. Konkrétně jde o produkty „Pilos“ Čerstvé mléko 1,5% 1 l, „Pilos“ Čerstvé mléko 3,5% 1 l a „Pilos“ Bio Čerstvé mléko 1 l s datem spotřeby 26. až 30. 10. 2021, a to pouze v PET lahvích, nikoliv v kartonech.

Pokud jste už mléko z kontaminovaných šarží zakoupili dříve, můžete jej vrátit na prodejnách, ve kterých jste nákup uskutečnili. Mléko můžete reklamovat přímo i u společnosti OLMA, a.s. - na emailu reklamace@olma.cz. K reklamaci přímo u Olmy není třeba předkládat pokladní doklad, pouze připojte prosím foto, na kterém bude vidět datum spotřeby (uvedené na hrdle lahve), počet kusů a číslo účtu, na který Vám budou zaslány peníze.

Olma uvádí, že závada už byla odstraněna a byla přijata veškerá opatření, aby se neopakovala. 




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
TV Morava
INZERCE
podlahy poker