Cyklostezka povede od „kruháče“ u Strojaře k novému rondelu u Předmostí

Nová cyklostezka propojí ulici Velká Dlážka s Předmostím. Stavba naváže na první etapu, která se realizovala v roce 2017 a skončila u autobusové zastávky před knihovnou. Čekalo se, až se v lokalitě dostaví kruhový objezd – a protože ten je v těchto dnech před dokončením, vyhlásili radní veřejnou zakázku, která povede k dostavbě celého úseku. Podle rozpočtu projektanta má stavba přijít na 2 miliony 300 tisíc korun. V ceně jsou i úpravy přilehlých veřejných ploch a chodníků.

Foto zdroj: prerov.eu

„Cyklostezka je navržena jako obousměrná. Povrch bude z červené zámkové dlažby, jízdní pruhy mají být vyznačeny zámkovou dlažbou v šedé barvě. V místech častých přechodů chodců přes cyklistickou stezku je barevnost změněna na červenošedou,“ popsala náměstkyně přerovského primátora Hana Mazochová. Stezka i s nově vybudovaným chodníkem jednoduše naváže na kruhový objezd, jenž bude zprovozněný v úterý 21. září, odtud pak kolaři pojedou přes cyklotubus, který se od letošního jara nachází pod železnicí. „Tímto dojde k ideálnímu propojení mezi Přerovem a místní částí Předmostí. Cyklisté už nebudou muset sjíždět z cyklostezky na chodník, ale budou mít svou novou a bezpečnou trasu,“ doplnil radní pro dopravu Tomáš Navrátil. Radní města v září schválili zadávací podmínky této veřejné zakázky a oslovili pět stavebních firem k podání nabídky. Předpokládá se, že by firma mohla ideálně „kopnout“ do země letos na podzim, nejpozději příští rok na jaře.

Stavba první části cyklostezky, která byla vybudována před čtyřmi lety, začala u kruhového objezdu u Strojaře a skončila před pobočkou knihovny. Stavba půlkilometrového úseku tehdy trvala tři měsíce a město za ni zaplatilo 6 milionů 200 tisíc korun. „Po propojení tak povede nová stezka prakticky od jednoho rondelu ke druhému, v součtu bude mít celá trasa pro cyklisty asi 700 metrů,“ řekl závěrem Zdeněk Dostál z přerovského magistrátu. 



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
TV Morava
INZERCE
podlahy poker