Úspěšní sportovci na kraji. Náměstek Zácha jim poděkoval za reprezentaci

Dvě různá sportovní odvětví, ale obě s nejcennějšími kovy. Ve středu 31. srpna patřila budova Krajského úřadu Olomouckého kraje úspěšným sportovcům z našeho regionu. Náměstek hejtmana Michal Zácha se potkal s Petrem a Radkem Krejčiříkovými z Aeroklubu Hranice, kteří z nedávného mistrovství světa přivezli zlato a bronz. Přivítal také reprezentační tým mladých inline hokejistů z IHC Night Birds Přerov, kteří se stali mistry Evropy.

Foto zdroj: olkraj.cz

„Rád jsem všem sportovcům osobně potřásl rukou za skvělou reprezentaci Olomouckého kraje. Pokud je někdo tak úspěšný a doveze medaile, zaslouží si poděkování a pochvalu. Navíc pro nás jako významné podporovatele sportu je to vizitka dobré práce,“ řekl náměstek Michal Zácha.

Otec a syn Krejčiříkovi se během srpna zúčastnili v Maďarsku Mistrovství světa v bezmotorovém létání. Létalo se ve třech nejprestižnějších třídách dle výkonnosti kluzáků. Radek Krejčiřík uspěl v nejvyšší volné třídě a vybojoval bronzovou medaili. Jeho otec Petr létal ve třídě dvousedadlových kluzáků s rozpětím křídel 20 metrů a s kolegou Ivanem Novákem získali titul mistrů světa. „Česká republika v tomto sportu medaile vyhrává, ale ne pravidelně. Titul mistra světa se pro naši zemi povedlo vybojovat po asi dvaceti letech,“ uvedl Radek Krejčiřík.

To mladí inline hokejisté se z titulu na evropském šampionátu radují pravidelně. „Vyhráli jsme obě kategorie - U16 i U18. Hráči do šestnácti let ještě o titul mistrů Evropy nikdy nepřišli. Osmnáctiletí hokejisté ho znovu získali po roční pauze,“ sdělil Patrik Škandera, asistent trenéra IHC Night Birds Přerov.

Hejtmanství dává do rozvoje sportu v regionu milióny korun ročně – nejen na samotnou činnost sportovců, ale investuje také do rekonstrukcí sportovního zázemí a přispívá třeba i na výchovu nových trenérů. Zvláštní důraz pak klade na podporu sportovců s hendikepem.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker