Pavel Novák mladší se umístil na čtvrtém místě v anketě "Osobnosti Moravy"

Do hudebního nebe počátkem září odešel oblíbený zpěvák, kameraman, režisér, jeskynní potápěč a propagátor vědeckého průzkumu Hranické propasti Pavel Novák mladší. Svoji hudební kariéru zahájil už jako mladík založením rockové kapely Pirillo. Pořadatelé proto ponechali možnost pro něj dále hlasovat a nakonec díky 1 561 hlasům svých fanoušků obsadil v konečném pořadí ankety čtvrté místo.

Foto zdroj: Osobnost Moravy

Také letos předcházela samotnému hlasování, taktéž důležitá nominační fáze ankety. Velkou radost nám pořadatelům ze spolku Moravská národní obec udělala skutečnost, že se nám opět sešlo mnoho návrhů, ze kterých pak vykrystalizovala finálová pětice nominovaných. Od 26. června do 11. prosince 2022 byla otevřena internetová anketa. Moravské patriotky, moravští patrioté i široká veřejnost tak měli skvělou možnost podílet se na rozhodování, kdo bude osobností, která získá největší sympatie obyvatel naší milé země Moravy.

S opravdu velkou převahou 9 718 hlasů se vítězem a OSOBNOSTÍ MORAVY 2022 stal amatérský meteorolog a fotograf ze Strážovic na Kyjovsku, pan MICHAL VIKTORÝN, kterému také náleží a během tradiční brněnské slavnosti DEN ZA MORAVU bude předána připravená hlavní cena v podobě jedinečné skleněné trofeje s moravskou orlicí. 

Na druhém místě ankety se počtem 3 204 hlasů umístil etnolog, muzejní pracovník Městského kulturního střediska Kojetín a předseda spolku Bezměrovák, pan Bc. MILAN ZAHRADNÍK. Taktéž tento sympatický propagátor lidové kultury a tradic moravské Hané obdrží za své umístění z rukou představitelů Moravské národní obce menší exkluzivní skleněnou trofej se symbolem země Moravy a svým jménem.

Třetí pozici v konečném výsledku, díky 2 063 hlasům, obsadil rodák z moravské metropole města Brna žijící v rakouské metropoli Vídni, herec, režisér, dramaturg, scénárista, zakladatel a provozovatel pohybového a neverbálního divadla Theater Brett a úspěšný překladatel, pan Mgr. LUDVÍK KAVÍN. Také tomuto bývalému šéfredaktoru Moravských novin a řediteli Národního divadla v Brně právem náleží nejmenší ze tří skleněných trofejí, které budou v září příštího roku předány v rámci slavnostního programu Dne za Moravu na brněnském náměstí Svobody.

Bohužel v průběhu letošní ankety jsme zaznamenali také jednu smutnou zprávu. Do hudebního nebe počátkem září odešel oblíbený zpěvák, kameraman, režisér, jeskynní potápěč a propagátor vědeckého průzkumu Hranické propasti PAVEL NOVÁK mladší. Svoji hudební kariéru zahájil Pavel Novák ml. už jako mladík založením rockové kapely Pirillo. Následovalo více než třicetileté působení s krátkými přestávkami v rodinné formaci Family. Po umrtí svého otce převzal Pavel Novák ml. veškeré závazky a umělecké vedení na sebe. Dál připravoval vystoupení, komponované pořady pro široké spektrum svých příznivců od dětí, přes mládež až po dospělou populaci. Tato vystoupení nepřinášela jen zábavu, ale především pro nejmladší generaci také cenná poznání a poučení. Morava ztratila výraznou osobnost. Čest památce tohoto přerovského rodáka a pokračovatele rodinné hudební tradice Pavla Nováka mladšího. Pořadatelé proto veřejnosti ponechali možnost dále hlasovat pro PAVLA NOVÁKA mladšího a ten díky 1 561 hlasům svých fanoušků obsadil v konečném pořadí ankety čtvrté místo.

Pátou pozici pak obsadil vědecký pracovník, vysokoškolský pedagog, nakladatel, sportovec a hudebník, pan Ing. JAKUB NOVOTNÝ, Ph.D., který získal 1 528 hlasů svých příznivců.

"Rád bych touto cestou za nás pořadatele vyjádřil úctu všem nominovaným osobnostem. Ačkoliv obdrželi různý počet hlasů, všichni nominovaní patří mezi přední osobnosti společenského života naší drahé vlasti, země Moravy. Všem nominovaným, nominujícím a hlasujícím děkujeme za účast, zájem a podporu. Snaha nás pořadatelů ze spolku Moravská národní obec však bude i v budoucnu pokračovat, budeme dále poukazovat na výjimečné Moravanky a Moravany, lidi, kteří vynikají v nejrůznějších oborech lidské činnosti. Proto si vás dovolujeme už nyní co nejsrdečněji pozvat ke sledování příštího, už osmého, ročníku ankety Osobnost Moravy 2023," informoval místopředseda Moravské národní obce, z.s. Stanislav Blažek.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
TV Morava
INZERCE
podlahy poker