Miroslav Komínek: Úsloví, že někdo vysedává po hospodách, již zlidovělo. Občas to však někdo posune o úroveň výše. Přesněji tedy níže

Na strážníky se obrátil zoufalý krčmář se sdělením, že zatímco on pro hosty vytáčí nezkalený ležák, zkalený ležák vytáčí hosty. Na místo této hospodské hříčky byla vyslána hlídka, situaci posoudila a případně zkusila hostinskému ulehčit. Při příjezdu strážníci nalezli muže simulujícího upíra po východu slunce. V jeho ztvárnění krvesaje byl však drobný rozdíl, kterého by si povšiml jen opravdový znalec.

Foto: Ilustrační obrázek

Bylo totiž již pár desítek minut po setmění, tudíž by se měl krvesaj dramaticky vztyčit a začít hodovat. Ukázalo se, že pořadí bohužel otočil a nejdřív hodoval. Pak nejenže nebylo reálné dramatické vztyčení, ono nebylo reálné vůbec žádné. Amatérský krvesaj, respektive pivosaj, tak zůstal ležet v ukázkovém tuporu, detailně zkoumaje krhavým zrakem rafinovanou kresbu zánovního linolea. Ze svého provizorního lože tak alespoň ostatní hosty častoval rozličnými přídomky a žertovnými osloveními.

Za asistence strážníků muž přešel do pozice mrtvoly, následně se sám pokusil dosáhnout základní asány, nicméně zůstal sice v neplánované, zato však ukázkové pozici polovičního mostu. Do poněkud vetché hory ho tak nakonec dostala až hlídka. Špatným stojem spatným však problém zdaleka neskončil, neb došlo na placení dluhů. Muž se plácl přes kapsu, nicméně ta byla prázdná.

V tu chvíli musela jít stranou veškerá mužská ješitnost i solidarita. Chlapík vylovil telefon a vytočil manželku (vytáčení již měl nacvičeno). Chvíli to vypadalo, že se kaje, neboť stál s hlavou skloněnou, nicméně strážníci pojali podezření, že usnul. Usnul. Proběhl tedy hovor s chotí v zastoupení, a ta s povzdechem přislíbila uhradit jak útratu z restaurace, tak i taxíka. Aby měla hlídka čistý stůl, překontrolovala si, že k předání manžela a peněz došlo pěkně z ručky do ručky.

Dle ženina výrazu bylo zřejmé, že v dobrém i zlém platí oboustranně a druhý den bude doma pravděpodobně probíhat úklid, vyklepávání důlků na ešusech a přehlídka holandských tanců v dřevácích s doprovodem skotských dudáků. A to již od časných ranních hodin.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker