Šéf hranických úředníků končí, městský úřad vedl přes čtvrt století

Více než čtvrtstoletí, přesně 26 let, vedl městský úřad tajemník Ing. Bc. Vladimír Vyplelík, který odchází do důchodu. Za jeho vedení dosáhl úřad na řadu významných celorepublikových ocenění. Ve vedení úřadu jsou i další změny, hraničtí také obnovili funkci městského architekta.

Ing. Vladimírovi Vyplelíkovi (na foto vpravo) poděkovalo na prosincovém jednání zastupitelstva města vedení města Hranic. Zdroj: město Hranice

Mezi úspěchy tajemníka Vyplelíka patří loňské získání ocenění Ambasador kvality ČR udělené Českou společností pro jakost.

V předchozích letech potvrdilo kvality jím vedeného úřednického aparátu Hranic například v roce 2008 vítězství v Národní ceně kvality roce 2008 za model CAF a v roce 2013 vítězství ceny EFQM - excelentní organizace.

Vladimír Vyplelík byl zároveň dvakrát finalistou soutěže Manažer roku (v letech 2008 a 2013).

Novým tajemníkem MěÚ Hranice se stal Mgr. Vojtěch Bušina, dosavadní vedoucí odboru školství, kultury a tělovýchovy. Na místo vedoucího tohoto odboru byla jmenována Ing. Zuzana Foltýnová.


V Hranicích obnovili funkci městského architekta

Ke změně došlo i na místě vedoucího odboru správy majetku, kde Ing. Radomíra Bradáče, který rovněž odešel do důchodu, nahradila Mgr. Dagmar Chmelařová.

K dalším organizačním změnám patří například obnovení funkce městského architekta, kterým se stal Ing. Arch Marek Kuchta.

Městský úřad v Hranicích není důležitý jen pro 18 tisíc občanů druhého největšího města přerovského okresu. Hranice jsou obec s rozšířenou působností a hraničtí úředníci mají moc i odpovědnost sahající do desítek okolních obcí a do životů tisíců obyvatel východní části Přerovska.



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
TV Morava
INZERCE
podlahy poker