Petr Turanec: Dnes, více než kdy jindy, je potřeba umět se zastavit a radovat se z maličkostí

Netradiční akci si připravil pro kolemjdoucí v Rybářské aleji Petr Turanec. Snažil se tak poukázat na hektičnost dnešní doby a pomoci lidem zastavit se a najít si čas na chvíli klidu. Strom ozdobený řetězem z vykrajovaných listů, ozvláštnil nedělní odpoledne a všem dal možnost na chvíli se soustředit na drobné radosti.

Foto zdroj: Petr Turanec

"Celé to začalo tak, že jsem dal pár fotek na facebookovou skupinu Přerov kultura a život v něm. Lidem se to líbilo a  tak jsem na základě toho napsal k příspěvku ještě výzvu. Ač nikdo nepřišel tvořit, lidé se zastavovali a debatovali," říká k celému happeningu jeho autor Petr Turanec. Kolemjdoucí od něj dostávali srdíčka která vznikla z vykrajování, jen tak pro radost.

"Bylo pohlazením na duši, když jsem viděl ty jiskřičky radosti v jejich očích.  Takže byla alespoň větší část myšlenky naplněna.  Snad se to ujme a příští rok tomu dáme větší váhu," dodává pan Turanec.

Je prostě hektická doba a člověk už nemá čas se zastavit a sladit svou duševní rovnováhu. Dnes je vše jen o penězích a tím se vytrácí základní hodnoty naších předků. "Ten rámeček, co jsem tam dal, byla taková inspirace pro děti do školek a škol. Mám čtyřletou vnučku a kdybych od ní dostal takový dárek pod stromeček byl by pro mne top. Protože je to dárek o citech ne o penězích. Je důležité vědět, že jste nejen vychovali své děti tím správným směrem, ale že vaše hodnoty přenášejí na další generace," uzavírá.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker